خانه آشپزی ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس

غذاهای ایرانی

ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس

۹
12
149
ته چین مرغ غذای ایرانی پرطرفداری است که ظاهر اشتهاآوری دارد و بسیار خوش‌مزه است.
ته چین مرغ

ته چین مرغ یکی از مجلسی‌ترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و مهمانی‌های رسمی طبخ می‌شود. ته چین مرغ قالبی را می‌توان در مهمانی‌های مهم به صورت تکه‌ای، به‌عنوان پیش‌غذا هم سرو کرد.

ته چین مرغ

مواد لازم:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • سینۀ مرغ کامل: یک عدد
  • زردۀ تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • ماست چکیده: یک پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • زرشک: ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین و خلال پسته به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

ته چین مرغ

سینۀ مرغ را با چند لیوان آب، پیاز و مقداری زردچوبه در قابلمه بریزید تا بپزد. پس از پخت آن را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.

برنج را از قبل خیس کنید. سپس روی حرارت در آب در حال جوش بریزید. وقتی برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرغ را با مقداری نمک، فلفل و دارچین با کمی روغن در تابه تفت دهید. در صورت تمایل مقداری زرشک را با شکر تفت داده و به مرغ اضافه کنید.

زردۀ تخم‌مرغ را با زعفران دم‌کرده خوب هم بزنید. سپس ماست را به آن بیفزایید.

برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست افزوده و با دیگر مواد خوب مخلوط کنید. یک ظرف مناسب (بهتر است پیرکس باشد) برای پخت ته چین انتخاب کنید و داخل آن را با کمی روغن چرب کنید.

کف ظرف نصف برنج را بریزید. سپس آن را محکم فشار دهید تا فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد. روی آن مرغ و زرشک را بریزید و خوب فشار دهید. در لایۀ آخر باقی‌ماندۀ برنج را ریخته و با پشت کفگیر آن را خوب فشار دهید.

در پایان کره را خرد کرده و در قسمت‌های مختلف برنج بگذارید. روی ظرف یک فویل نازک بکشید و آن را در فر بگذارید. ته چین مرغ را یک ساعت با درجۀ حرارت ۱۸۰ درجۀ سانتی‎گراد در فر قرار دهید تا بپزد. اگر فر ندارید، می‌توانید ته چین مرغ را در یک قابلمۀ تفلون درست کنید. برای این منظور باید ته چین را ۹۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.

ته چین مرغ را با زرشک و خلال پسته تزیین کرده و سرو کنید.

  • سوپ شیر

    سوپ شیر ، شیک و مجلسی

    سوپ شیر یکی از پیش‌غذاهای پرطرفدار است که بیشتر در میهمانی‌ها و مجالس رسمی سرو می‌شود. محب…
  • چیز کیک

    تهیه چیز کیک بدون فر

    چیز کیک یخچالی بسیار آسان درست می‌شود و نیازی به فر ندارد. لازم نیست برای درست کردن یک غذا…
  • قلیه ماهی

    قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )

    قلیه ماهی یکی از خورشت‌های معروف و لذیذ جنوب کشور است. طعم و مزۀ قلیه ماهی به‌قدری بی‌نظیر…
بیشتر ببینید در آشپزی

۹ دیدگاه

  1. سعیدرستمی

    ۲۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۱۲ ب.ظ

    غذای شیک ومجلسیه

    پاسخ

  2. پرهام

    ۱۷ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۸ ب.ظ

    عالی و کامل توضیح دادید

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۷ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۲۲ ب.ظ

      ممنون از توجهتون

      پاسخ

  3. مسیح

    ۱۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۱۱ ب.ظ

    اگر مقداری مرغ اضاف کنیم و مرغ ریش ریش شده بخش بشه با برنج جذاب تره

    پاسخ

  4. نیکی

    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۶:۴۳ ب.ظ

    غذای شیک ومجلسیه

    پاسخ

  5. نعمت زاده

    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۶:۰۰ ب.ظ

    خوشمزه ترین

    پاسخ

  6. بزرگی

    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۵۷ ب.ظ

    باید خوشمزه باشه و لذیذ

    پاسخ

  7. یوسفی

    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۵۰ ب.ظ

    جالب بود دلمون خواست

    پاسخ

  8. خانم طلوعی

    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۴۵ ب.ظ

    به به بسیارغذای خوشمزه ولذیذاست.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.