خانه آشپزی آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

غذاهای سنتی و اصیل ایرانی

آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

۱۵
8
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایران است که همه با آن خاطرۀ خوش دارند.

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و قدیمی کشورمان است که بین مردم محبوبیت خاصی دارد. آبگوشت در شهرهای مختلف به سبک‌های خاص پخته می‌شود. این غذای خوش‌مزه و لذیذ از مواد مختلفی مانند گوشت و حبوبات پخته می‌شود. آبگوشت از آن دسته غذاهایی است که دور هم می‌چسبد.

مواد لازم:

  • گوشت آبگوشتی: ۵۰۰ گرم
  • نخود: نصف لیوان
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • لوبیا سفید: نصف لیوان
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد
  • رب‌گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

آبگوشت

نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.

گوشت را با نخود، لوبیا، پیاز، سیر و گوجه‌فرنگی در قابلمه بگذارید و ۶ تا ۸ لیوان آب روی مواد بریزید. می‌توانید پوست گوجه‌فرنگی‌ها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.

زیر قابلمه را روشن کنید تا آبگوشت با حرارت کم پخته شود و حسابی جا بیفتد. پس از جا افتادن، سیب‌زمینی‌ها را به مواد اضافه کنید.

زمانی که حبوبات نرم شدند، نمک و فلفل را به غذا بیفزایید. می‌توانید برای خوش‌رنگ شدن، ۲ قاشق غذاخوری رب‌گوجه‌فرنگی در مقداری روغن تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید. این کار را در صورت تمایل انجام دهید.

نکتۀ مهم در مورد این غذای سنتی این است که هرچه زمان بیشتری برای پخت صرف کنید، آبگوشت جاافتاده‌تر و خوش‌مزه‌تر می‌شود. آب را در کاسه‌ای کشیده و با نان ترید کنید. مواد را هم بکوبید و به‎عنوان گوشت کوبیده سرو کنید.

در برخی مناطق برای این‎که طعم آبگوشت کمی ترش‌تر شود، در آن لیموعمانی می‌اندازند. برای این منظور، یک ساعت قبل از آماده شدن غذا ۲ عدد لیموعمانی را با چنگال سوراخ کرده و به آبگوشت اضافه کنید. در انتها و پس از پخت، لیموعمانی‌ها را دور بیندازید.

بیشتر ببینید در آشپزی

۱۵ دیدگاه

  1. رضایی

    ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۲۶ ب.ظ

    وای بهترین غذا ایرانی

    پاسخ

  2. نیکی

    ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۵۲ ب.ظ

    خوبه

    پاسخ

  3. نیکی

    ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۵۱ ب.ظ

    گوشت گرانه ولی ابگوشت غذای لذیذیه

    پاسخ

  4. میرعبدالباقی

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۱ ق.ظ

    عالی است

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۸ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  5. هاتف

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۱ ق.ظ

    غذایی مقوی و خوش مزه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۸ ق.ظ

      کاملا درسته

      پاسخ

  6. دهنوی

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۵ ق.ظ

    ظهر جمعه با دوغ و پیاز بزنیم !!!

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۹ ق.ظ

      واااای که با پیاز عالیه

      پاسخ

      • ناشناس

        ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۵۰ ب.ظ

        عالیه

        پاسخ

  7. اشکان

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۵۹ ق.ظ

    غذای اصیل ایرانی یکی از بهترین غذاهای سنتی ایران

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۹ ق.ظ

      دقیقا دوست عزیز

      پاسخ

  8. نامجو

    ۹ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۱۱ ب.ظ

    بسیار جالب بود
    امیدوارم امتحان کرده باشید

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۴۲ ق.ظ

      همینطوره، فوق العاده است

      پاسخ

    • فرهنگ

      ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۲۵ ب.ظ

      👍اوکی

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.