خانه آشپزی آلبالو پلو با گوشت قلقلی

غذاهای اصیل ایرانی

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

۸
9
آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به دلیل استفاده از آلبالو در آن، به‌عنوان یک غذای فصلی شناخته می‌شود.
آلبالو پلو

یکی از غذاهای اصیل ایرانی که مختص فصل تابستان است، آلبالو پلو است. البته امروزه با فریز کردن و نگهداری آلبالو، در تمام ایام سال می‌توان این غذا را آماده کرد. اصالت این غذای خوش‌مزه که همراه با گوشت قلقلی تهیه می‎شود، به شهر شیراز برمی‎گردد.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • برنج: ۴ پیمانه
  • شکر: ۲۰۰ گرم
  • آلبالو: ۵۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

آلبالو پلو

هسته‌های آلبالوها را بیرون می‌آوریم. آن‌ها را در قابلمه ریخته، روی شعله می‌گذاریم تا کمی غلیظ شود. شکر را به آن افزوده و صبر می‌کنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت برمی‌داریم.

آلبالوها را از صافی رد کرده، آب آن را مجدداً روی شعله می‌گذاریم که غلیظ‌تر شود تا برای شربت از آن استفاده کنیم.

پیاز را ریز رنده می‌کنیم و آب آن را می‌گیریم. گوشت چرخ‌کرده را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کرده، ورز می‌دهیم. کمی از مواد گوشت را برمی‌داریم و به شکل کوفته قلقلی در می‎آوریم. گوشت قلقلی‌ها را در تابه با کمی روغن سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

برنج را در قابلمۀ آب در حال جوش می‌ریزیم. ۵ دقیقه بعد، مقداری از برنج را از آب بیرون آورده و زیر دندان تست می‌کنیم. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، زمان آب کشیدن برنج است. برنج را در آبکش می‌ریزیم و روی آن آب سرد می‌گیریم.

کف قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و نان یا سیب‌زمینی را ته‌دیگ می‌گذاریم. کمی برنج کف قابلمه ریخته، مقداری از کوفته‌ها و آلبالو را روی آن می‌ریزیم. مجدداً لایۀ بعدی برنج، کوفته و آلبالو را می‌گذاریم تا مواد تمام شود. نصف لیوان از شربت آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج می‌ریزیم.

در قابلمه را گذاشته، شعله را زیاد می‌کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد. سپس حرارت را ملایم می‌کنیم تا آلبالوپلو پخته شود.

به جای گوشت قلقلی می‌توان از مرغ هم استفاده کرد.

  • کباب ترش

    کباب ترش ؛ کباب محلی گیلانی

    کباب ترش یکی از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار گیلان است. در طرز تهیه این کباب هم مانند دیگ…
  • فینگر فود

    فینگر فود ؛ کوچولوی دوست داشتنی

    فینگر فود ها غذاهای کوچکی هستند که معمولاً در تولد ها و مهمانی‌ ها برای پذیرایی به عنوان پ…
  • شیر برنج

    شیر برنج ؛ دسر اصیل ایرانی

    شیر برنج که از سنتی ترین دسرهای ایرانی است، طرز تهیه آسانی دارد. شیر برنج را در فصل های پا…
بیشتر ببینید در آشپزی

۸ دیدگاه

  1. پرهام

    ۱۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۴۶ ب.ظ

    عاشق البالو پلو هستم
    دستور غذاشو مثل اصفهان گفته شیراز بدون شکر پخته میشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۶ ق.ظ

      ممنون از توجهتون

      پاسخ

  2. بزرگی

    ۱۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۳ ق.ظ

    باید ترش و خوشمزه باشد

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۶ ق.ظ

      همینطوره

      پاسخ

  3. سبحان

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۵۳ ب.ظ

    فکر کنم خوشمزه باشه ولی من باالو خشک بیشتر مایل هستم چون وقعا عالیه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ق.ظ

      حتما امتحان کنید

      پاسخ

  4. نجاری

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۴۹ ب.ظ

    همینجوریش آلبالو خوشمزه است چه برسه کنار گوشت و چلو هم باشه
    حتما خوشمزه میشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ق.ظ

      توصیف خوبی کردید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.