خانه آشپزی دستور پخت آلبالو پلو مجلسی

دستور پخت آلبالو پلو مجلسی

۱۲
9
آلبالو پلو از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود.
آلبالو پلو

آلبالو پلو غذایی خوش‌طعم و ملس است که با مرغ و یا گوشت قلقلی درست می‌شود. با اینکه آلبالو مخصوص فصل تابستان است؛ ولی با منجمد کردن آن، می‌توان در تمام ایام سال این غذای خوشمزه را طبخ کرد. طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم تهیه آلبالو پلو :

  • برنج: ۴ پیمانه
  • شکر: ۲۵۰ گرم
  • آلبالو: ۵۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده به میزان لازم

آلبالو پلو با گوشت

طرز تهیه آلبالو پلو:

آلبالو را بشویید و صبر کنید تا آب آن گرفته شود؛ سپس هسته آن را بگیرید. اگر هسته گیر ندارید، از نی برای درآوردن هسته آلبالو استفاده کنید.

آلبالوهای هسته گرفته را در ظرفی ریخته و شکر را لابه‌لای آن‌ها بپاشید. معمولا مقدار شکر نصف مقدار آلبالو است که بنا به ذائقه می‌توانید آن را کم یا زیاد کنید.

روی ظرف را بپوشانید و یک شب در یخچال بگذارید تا آلبالو آب بیندازد.

آلبالوها را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم بگذارید تا  ۱۰ دقیقه بجوشد. در این فاصله کف روی آن را با قاشق بردارید و با کفگیر سوراخ‌دار آلبالوها را از شربت جدا کنید؛ سپس ۱۰ دقیقه دیگر شربت را به تنهایی بجوشانید تا کمی قوام پیدا کند. پس از قوام آمدن، آن را کنار بگذارید تا خنک شود.

آلبالو پلو مجلسی

برنج را چند ساعت با آب و نمک خیس کنید. آن را در آب در حال جوش ریخته و وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید. بهتر است برای آلبالو پلو برنج را کمی زنده آبکش کنید تا در زمان دم کشیدن شفته نشود.

کف قابلمه ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی بگذارید. لایه لایه برنج و آلبالو بریزید تا مواد تمام شوند.

می‌توانید مقداری از آلبالوی پخته شده را برای تزیین آلبالو پلو نگه دارید.

وقتی برنج بخار کرد، دمکنی بگذارید تا غذا دم بکشد و آماده شود.

وقتی برنج دم کشید، مقداری از آن را با زعفران دم کرده و شربت آلبالو مخلوط و برای تزیین استفاده کنید.

آلبالو پلو را بنا به سلیقه می‌توانید با مرغ زعفرانی یا گوشت قلقلی سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.

  • گوش فیل

    طرز تهیه گوش فیل

    گوش فیل یکی از انواع شیرینی های مناسبتی خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که بیشتر در من…
  • بوی زهم

    از بین بردن بوی زهم مرغ با چند روش ساده

    برخی افراد به بوی نامطبوع و زهم مرغ حساس بوده و از خوردن این گوشت سفید خودداری می‌کنند. در…
  • تاک پلو

    تاک پلو، غذای محلی شاهرودی

    اگر دوست دارید تنوعی به برنامه غذایی خود دهید و غذاهای ایرانی متنوعی را امتحان کنید، تاک پ…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۲ دیدگاه

  1. فتحی

    ۲۰ بهمن، ۱۳۹۸ در ۹:۴۴ ق٫ظ

    لذیذ و خوشمزه

    پاسخ

  2. فرهاد کرمی

    ۲۰ بهمن، ۱۳۹۸ در ۹:۳۴ ق٫ظ

  3. متین

    ۱۹ بهمن، ۱۳۹۸ در ۴:۰۷ ب٫ظ

  4. یوسفی

    ۱۹ بهمن، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۹ ق٫ظ

  5. پرهام

    ۱۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۴۶ ب٫ظ

    عاشق البالو پلو هستم
    دستور غذاشو مثل اصفهان گفته شیراز بدون شکر پخته میشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۶ ق٫ظ

      ممنون از توجهتون

      پاسخ

  6. بزرگی

    ۱۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۳ ق٫ظ

    باید ترش و خوشمزه باشد

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۶ ق٫ظ

      همینطوره

      پاسخ

  7. سبحان

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۵۳ ب٫ظ

    فکر کنم خوشمزه باشه ولی من باالو خشک بیشتر مایل هستم چون وقعا عالیه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ق٫ظ

      حتما امتحان کنید

      پاسخ

  8. نجاری

    ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۴۹ ب٫ظ

    همینجوریش آلبالو خوشمزه است چه برسه کنار گوشت و چلو هم باشه
    حتما خوشمزه میشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ق٫ظ

      توصیف خوبی کردید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه گوش فیل

گوش فیل یکی از انواع شیرینی های مناسبتی خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که بیشتر در من…