خانه آشپزی ترش تره ، غذای خوش طعم شمالی

غذاهای محلی

ترش تره ، غذای خوش طعم شمالی

۶
7
ترش تره غذایی خوش‌مزه و خوش‌طعم است که با سبزیجات محلی، تخم‌مرغ، سیر و آب نارنج پخته می‌شود. 
ترش تره

گیلان غذاهای محلی زیادی دارد و ترش تره یکی از غذاهای این خطه است. در طرز تهیۀ ترش تره از برنج و سبزی مخصوص و سیر، تخم‌مرغ و آب نارنج استفاده می‌شود. می‌توانید این غذا را به راحتی در منزل آماده کنید و از آن لذت ببرید

مواد لازم:

  • برنج: ۲ قاشق غذاخوری
  • سبزی مخصوص: نیم کیلوگرم
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • آب‌غوره یا آب نارنج به میزان لازم

طرز تهیه:

ترش تره

سیر را له کنید و با نمک و زردچوبه تفت دهید. تخم‌مرغ ها را درون سیر بشکنید. سپس آن‌ها را خوب هم بزنید و تابه را از روی شعله بردارید.
در قابلمه‌ای برنج را با یک لیوان آب تا جایی بپزید که له شود. بعضی به جای برنج از آرد استفاده می‌کنند. سبزی مخصوص ترش تره شامل تره، جعفری، اسفناج، نعناع، گشنیز و چوپاق است. چوپاق سبزی محلی شمالی است که می‌توانید آن را از عطاری تهیه کنید.
سبزی‌های خرد شده را به برنج له شده بیفزایید. نصف لیوان آب به مخلوط برنج و سبزی اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. پس از گذشت چند دقیقه رنگ سبزی‌ها تغییر می‌کند. در این مرحله نمک، فلفل و آب نارنج یا آب‌غوره را به خورشت افزوده، پس از اینکه خورشت چند جوش زد، مخلوط تخم‌مرغ و سیر را به آن اضافه کنید.
ترش تره آماده است. می‌توانید این خورشت خوش‌مزه را در کنار کته و نان یا ماهی شور و ماهی دودی و انواع مخلفات گیلانی مانند سیر و باقالی خام میل کنید.

نکات پخت ترش تره:

خورشت ترش تره نباید آبکی باشد. بنابراین بهتر است در تهیۀ آن از آرد یا برنج استفاده کنید.
ترشی اصلی این غذای محلی آب نارنج است.
اگر تمایل دارید می‌توانید تخم‌مرغ را در اواخر پخت در خورشت بشکنید. در این صورت باید سیر را با سبزیجات مقداری تفت داده و سپس به خورش بیفزایید.
اگر سبزیجات محلی در دسترس ندارید، می‌توانید آن‌ها را حذف یا فقط از اسفناج استفاده کنید.
در صورت تمایل می‌توانید چند عدد گوجه سبز به این خورشت خوش‌مزه اضافه کنید.

  • مربای انار

    مربای انار ، مربای خوش رنگ پاییزی

    مربای انار یکی از مربا های خوش رنگ و خوش طعم پاییزی است. طرز تهیه مربا های گوناگون تقریباً…
  • شنیسل

    شنیسل ماهی ، غذای خوش طعم دریایی

    شنیسل ماهی نوعی غذای دریایی بسیار خوش طعم است که با فیله ماهی درست می‌شود. پخت ماهی انواع …
  • مرنگ

    مرنگ ، شیرینی ترد و ساده

    مرنگ نوعی شیرینی است که اولین بار در سوییس درست شد. امروزه این شیرینی که بافت ترد و ساده ا…
بیشتر ببینید در آشپزی

۶ دیدگاه

  1. نیکی

    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۴۷ ب٫ظ

    عالیه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۳۹ ب٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  2. نامجو

    ۹ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۱۶ ب٫ظ

    من امتحان کردم خیلی خوشمزه و خوش طعم است
    دو جور هم میشه هم ابکی هم خشک

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق٫ظ

      نوش جان

      پاسخ

  3. خانم طلوعی

    ۸ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۵۹ ق٫ظ

    خیلی خوشمزس حتماامتحان کنید.

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۴۱ ق٫ظ

      درود بر شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

مربای انار ، مربای خوش رنگ پاییزی

مربای انار یکی از مربا های خوش رنگ و خوش طعم پاییزی است. طرز تهیه مربا های گوناگون تقریباً…