طبیعت گردی، دانستنی های سفر

نکاتی درباره غرق شدن در آب؛ بی‌گدار به آب نزنید

۴
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
آمارها نشان می‌دهد بیشتر افرادی که بر اثر غرق شدن در آب جان می‌سپارند، در محیط‌های کنترل نشده و پرت مشغول شنا کردن بوده‌اند. آشنا نبودن با بستر ساحل و شیب تند آن یکی از بزرگ‌ترین عوامل غرق شدگی است. رفتن به ساحل‌های پرت و دور افتاده به این بهانه که "می‌خواهم راحت باشم"، یک اشتباه بزرگ است.
غرق شدن در آب

پیش از این‎که از غرق شدن در آب بگوییم، بهتر است بدانید آب‌تنی کردن لذت بخش است. حال آدم را جا می‌آورد. خصوصاً اگر در اوج گرمای تابستان باشیم. با شروع فصل گرم، مردم دسته دسته به استخرها، سدها، رودخانه و ساحل دریاها هجوم می‌آورند. آن‎ها می‌خواهند با سپردن تن‌شان به دست آب‌های خنک، تفریحی کنند و لذت ببرند. با گرمای کلافه‌کننده هوا هم مقابله کنند. اما این آب خنک و آرامش‌بخش می‌تواند یک خطر بالقوه باشد. با مجله دلتا همراه باشید تا درباره راه‎های جلوگیری از غرق شدن در آب در سفرهای تابستانی بیشتر بدانیم.

توجه به آمارهایی که هر سال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان آتش‌نشانی، جمعیت هلال احمر و اداره پزشکی قانونی از تعداد غرق شدگان می‌دهند، گویای آن است که در محیط‌های آبی باید هوشیارانه برخورد کرد و بی‌گدار به آب نزد.

یک اتفاق غمگین

ساحل و تفریحات آبی مهم‌ترین انگیزه سفر در تمام دنیا هستند. مخصوصاً در فصل گرم. غرق شدن چند گردشگر می‌تواند یکی از غمگین‌ترین خبرهایی باشد که در فصل تابستان می‌شنویم. شاید برای‌تان جالب باشد اگر بدانید ۹۰ درصد غرق شدگی‌ها در آب شیرین مانند: استخر، رودخانه، دریاچه و ۱۰ درصد آن در آب شور دریا و اقیانوس‌ها اتفاق می‌افتد. غرق‌شدگی یعنی این‎که آب  درون ریه‌ها برود، اکسیژن به بدن نرسد و فرد بر اثر خفگی فوت کند. غمگین است. این‎طور نیست؟

هر گردی گردو نیست

 شنا کردن در آب‌های طبیعی با شنا در استخر تفاوت‌های زیادی دارد. حتی اگر در استخر شناگر ماهری هستید، هیچ تضمینی وجود ندارد که در آب دریا و رودخانه خطری تهدیدتان نکند.

غرق شدن در آب

اصلی‌ترین دلایل غرق شدن در آب

در این‎جا با اصلی‌ترین دلایلی که منجر به غرق شدن در آب می‌شود، آشنا می‌شوید.

مسلط نبودن به تکنیک‌های شنا

شنا در استخر سرپوشیده، با کف کاشی شده و موسیقی که از بلندگوهای سالن پخش می‌شود، با شنا در آب رود یا دریایی که هر لحظه در آن امکان خیزش موج‌های بلند وجود دارد، بسیار فرق می‌کند.

وضعیت ساحل

بعضی از ساحل‌ها به صورت ناگهانی عمیق می‌شوند و شیب بستر آن‌ها خیلی تند است. ساحل‌های سنگی بدترین مکان برای شنا کردن هستند.

جریا‌ن‌های شکافنده

شنیده‌اید که بعضی‌ها خالی‌شدن زیر پای‌شان را از ترسناک‌ترین خاطرات شنا در ساحل بیان می‌کنند؟ این خالی شدن زیر پا همان چیزی است که با نام جریان‌های شکافته از آن یاد می‌شود.

 رژیم موج

باد و نیروی جزر و مد موج‌ها را به‌وجود می‌آورند. گاهی باد شدیدی که در آن سوی ساحل می‌وزد، یا حتی تغییر ناگهانی فشار هوا بین دو نقطه از ساحل، می‌تواند موج‌های بلند و قوی ایجاد کند. این موج‌ها توانایی ویران کردن بناهای مسکونی را هم دارند. چه رسد به یک انسان با میانگین وزن ۸۰ کیلوگرم!

ترس از غرق شدن و غش کردن

خیلی از افراد پیش از این‎که واقعاً غرق شوند، دست و پای خود را گم می‌کنند و از ترس غرق شدن و مرگ، دچار چنان استرس شدیدی می‌شوند که غش می‌کنند. آدمی که وسط آب‌های عمیق غش کند، چه می‌شود؟ متاسفانه غرق می‌شود. خونسرد بودن بهترین کاری است که هنگام شنا در آب‌های طبیعی از دست‌تان بر می‌آید.

به دام افتادن در آب و ناتوانی در حرکت دادن اعضا

خزه‌ها و گیاهان آبزی، تکه‌های الوار یا سازه‌های آجری در آب از مهم‎ترین عوامل گرفتار شدن شناگران هستند. به دام افتادن در چنین موقعیتی و ناتوان بودن از حرکت دست و پا موجب خفگی و غرق شدن می‌شود.

کاهش دمای بدن

 آب‌های آزاد محیط‌هایی خنک هستند. خیلی دیر و به کندی حرارت خورشید را جذب می‌کنند. دمای این محیط‌ها از ۵ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد در تغییر است. فرو رفتن ناگهانی در آب و کاهش سریع دمای بدن، می‌تواند شوک‎آور باشد؛ نفس نفس زدن‌های کوتاه را به دنبال داشته و از این طریق آب وارد ریه‌ها کند. یا با بالا رفتن ناگهانی فشارخون خطر سکته قلبی را افزایش دهد. اگر باد نیز با آب خنک همراه شود، می‌تواند فلج موقت و ناتوانی در شنا کردن را به دنبال داشته باشد و در نهایت سبب غرق‎شدگی شود.

غرق شدن در آب

مواظب باشید سرتان زیر آب نرود

آمارها نشان می‌دهد بیشتر افرادی که بر اثر غرق شدن در آب جان می‌سپارند، در محیط‌های کنترل نشده و پرت، مشغول شنا بوده‌اند. آشنا نبودن با بستر ساحل و شیب تند آن، یکی از بزرگ‌ترین عوامل غرق شدگی است. پیش‌روی کردن در حریم آب کار عاقلانه‌ای نیست. یک موج مرتفع و پیش‌بینی نشده، می‌تواند افرادی را که در فاصله زیادی از ساحل شنا می‌کنند تا اعماق آب ببرد و این طریق خفگی را به دنبال داشته باشد.

اگر به شنا در آب‌های طبیعی و غیر قابل پیش‌بینی تسلط ندارید، هیچ‎گاه بدون همراه داشتن لوازم جانبی به آب نزنید. جلیقه نجات یا تیوپ لاستیکی حداقل امکاناتی است که می‌توانید با خود همراه داشته باشید. در ساحل‌های کنترل شده‌ای که امکاناتی مانند نجات غریق دارند، شنا کنید. رفتن به ساحل‌های پرت و دور افتاده به این بهانه که “می‌خواهم راحت باشم” ، یک اشتباه بزرگ است.

۴ دیدگاه

  1. ثابتی

    ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق٫ظ

    خیلی خوب و آموزنده بود

    پاسخ

  2. ابراهیمی

    ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۱۴ ب٫ظ

    خیلی آموزنده بود

    پاسخ

  3. الهی

    ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۱۴ ب٫ظ

    طبیعت با کسی شوخی نداره.خصوصن کسانی که فکر میکنن میتونن به اون چیره بشن

    پاسخ

  4. هاتف

    ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۰۹ ب٫ظ

    مفید بود ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

مقایسه قیمت خرید ویلا در مازندران و گیلان

دو استان گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مطبوع خود، همیشه برای افراد…