خانه آشپزی آب دوغ خیار مجلسی

غذاهای اصیل ایرانی

آب دوغ خیار مجلسی

۹
3
آب دوغ خیار غذایی سالم و سبک است که به راحتی هضم می‌شود.
آب دوغ خیار

آب دوغ خیار یکی از غذاهای تابستانی ایرانی‌هااست که طرفداران زیادی دارد. آب دوغ خیار در گذشته یک غذای خیلی ساده بوده، ولی امروزه با اضافه کردن موادی مثل خامه، کشمش، گل محمدی و مغز گردو به صورت یک غذای مجلسی تهیه می‌شود. چون این غذا طبع خنکی دارد، برای رفع عطش خوب است و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می‌کاهد.

مواد لازم:

  • شیر: یک پیمانه
  • خامه: نصف پیمانه
  • تربچه: ۴ تا ۵ عدد
  • مغز گردو : ۱۰ تا ۱۲ عدد کامل
  • سبزی خشک معطر (نعناع، جعفری، ترخون، مرزه، ریحان): ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • خیار: ۴ تا ۵ عدد
  • پیازچه: ۲ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • کشمش پلویی: یک پیمانه
  • ماست: ۴ پیمانه
  • سبزی تازه (پونه, ریحان، نعناع، یا هر سبزی معطر دیگری) به میزان لازم
  • دوغ: یک لیتر

طرز تهیه:

آب دوغ خیار

ماست و خیار خرد شده را با هم مخلوط کرده و هم می‌زنیم. تربچه، مغز گردو و سبزی‌های تازه را خرد می‌کنیم. در ظرف دیگری بقیۀ مواد را با هم ترکیب کرده، به ماست و خیار اضافه می‌کنیم و کاملاً به هم می‌زنیم. بهتر است پیازچۀ خرد شده را هنگام سرو با غذا مخلوط کنید؛ چون ممکن است آب بیندازد و طعم و ظاهر غذا را خراب کند.
آب دوغ خیار را یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا جاافتاده‌ و خنک شود. سعی کنید قالب یخ به آن اضافه نکنید، چون ممکن است مزۀ آب پیدا کند.
حتماً برای خوردن آب دوغ خیار از نان خشک استفاده کنید. چون نان تازه داخل مواد خمیر می‌شود و آن را خوش‌مزه نمی‌کند. هنگام افزودن نان خشک، می‌توانید پیازچه‌های خرد شده را هم اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه نان خشک و پیازچه در مواد بمانند و سپس میل کنید.
آب دوغ خیار را می‌توان با گل محمدی، کشمش، گردو و سبزی تزیین کرد.
  • قلیه میگو

    قلیه میگو ، خورشت اصیل جنوبی

    قلیه میگو یکی از خورشت‌های لذیذ و محبوب جنوبی است که در خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و ..…
  • نان شیرمال

    نان شیرمال خانگی

    نان شیرمال یکی از نان‌های خوشمزه و مقوی سنتی است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه این نان …
  • نودل قالبی

    نودل قالبی ، غذای ابتکاری

    نودل قالبی یک غذای ابتکاری جدید و خوشمزه و مناسب مهمانی‌ها و دورهمی‌های دوستانه است. اگر خ…
بیشتر ببینید در آشپزی

۹ دیدگاه

  1. هاتف

    ۲۹ خرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۲۲ ب٫ظ

    هوس انگیز

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق٫ظ

      واقعااااااااااااااااا

      پاسخ

  2. بیگدلی

    ۲۹ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۵ ب٫ظ

    به به تواین گرما میچسبه
    ممنونم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  3. شعبانی

    ۲۹ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۴ ب٫ظ

    غذای لاکچری تابستان

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق٫ظ

      همینطوره

      پاسخ

  4. دانشی

    ۲۹ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۳ ق٫ظ

    آب دوغ و خیار

    پاسخ

  5. مهدی مختاری

    ۲۹ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۴ ق٫ظ

    تو این روزای داغ واقعا میچسبه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۵ ق٫ظ

      همینطوره

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

قلیه میگو ، خورشت اصیل جنوبی

قلیه میگو یکی از خورشت‌های لذیذ و محبوب جنوبی است که در خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و ..…