شربت سکنجبین؛ نوشیدنی سنتی ایرانی

۲۴
7
زمان مطالعه: 2 دقیقه
شربت سکنجبین یک نوشیدنی سنتی ایرانی است که با نعناع و سرکه درست می‌شود و علاوه بر طعم خوبی که دارد، برای رفع عطش هم مفید است.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد و خوردن آن با کاهو، از گذشته در بین ایرانی‌ها متداول است. این شربت سنتی را به راحتی می‌توان در منزل تهیه کرد. با طرز تهیه یک شربت سکنجبین خوشمزه و عالی، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه شربت سکنجبین

  • آب: ۲ لیوان
  • شکر: ۵۰۰ گرم
  • سرکه سفید: ۵۰ گرم
  • نعناع: ۵۰ گرم

طرز تهیه شربت سکنجبین

طرز تهیه شربت سکنجبین

در قابلمه مناسبی دو لیوان آب ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید تا شکر به آرامی و با حرارت ملایم در آب حل شود.
نعناع را پس از شستن، با نخ به هم ببندید تا در زمان جوشیدن شربت، پخش نشده و به راحتی از شربت جدا شود.
پس از افزودن نعناع‌ صبر ‌کنید تا عصاره نعناع وارد شربت شده و به غلظت کافی برسد. اگر طعم نعناع را دوست ندارید، می‌توانید آن را از مواد حذف کنید که البته این کار اصلا پیشنهاد نمی‌شود؛ چون نعناع طعم بی‌نظیری به شربت سکنجبین می‌دهد.
برای اینکه ببینید غلظت شربت مناسب است، با ملاقه مقداری از آن را برداشته، صبر‌کنید تا سرد شود؛ سپس ملاقه را بر‌گردانید. اگر شربت به سختی از ملاقه ریخت، غلظت آن کافی است و می‌توان سرکه را اضافه کرد. پس از افزودن سرکه، بگذارید شربت چند جوش بزند. سپس آن را از روی شعله برداشته، کنار بگذارید تا خنک شود.
پس از اینکه شربت کمی خنک شد، آن را صاف کرده، در شیشه بریزید و در یخچال نگه دارید. برای سرو شربت سکنجبین، یک قاشق غذاخوری از آن را با یک لیوان آب سرد مخلوط کنید.
جالب است بدانید در گذشته شربت سکنجبین سنتی و اصلی از عسل تهیه می‌شد. در صورت تمایل می‌توانید شکر را از مواد لازم حذف کرده و به جای آن ۵۰۰ گرم عسل اضافه کنید.
شربت سکنجبین را می‌توان با خیار رنده شده هم سرو کرد که مجلسی و برای مهمانی‌های رسمی مناسب است.

۲۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ در ۱۱:۵۵ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۸ خرداد ۱۳۹۹ در ۸:۴۰ ق٫ظ

  3. روزبهانی

    ۶ خرداد ۱۳۹۹ در ۵:۱۱ ب٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  4. دانشی

    ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۸ ق٫ظ

    شربت

    پاسخ

  5. مهدی مختاری

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۸ ب٫ظ

    عالی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۱۷ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  6. شعبانی

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۸ ب٫ظ

    سپاسگذارم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  7. بیگدلی

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۸ ب٫ظ

    سپاسگذارم یاداوری خوبی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق٫ظ

      متشکرم

      پاسخ

  8. آقازاده

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۵ ب٫ظ

    بینظیره

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق٫ظ

      موافقم

      پاسخ

  9. چهاردولی

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۴ ب٫ظ

    عالییییییییییییی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق٫ظ

      سپاسگزارم

      پاسخ

  10. ثابتی

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ

    خیلی دلچسبه تو گرما

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق٫ظ

      دقیقا

      پاسخ

  11. زارع

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۸ ق٫ظ

    بهترینه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق٫ظ

      موافقم

      پاسخ

  12. سلیمی

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۷ ق٫ظ

    توی این گرما خیلی دلچسبه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق٫ظ

      بله، همینطوره

      پاسخ

  13. محمود

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۶ ق٫ظ

    یک نوشیدنی سالم برای تمام روزهای گرم تابستان

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق٫ظ

      بله، موافقم

      پاسخ

  14. هاتف

    ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۸ ق٫ظ

    نوشیدنی سالم و لذت بخش

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق٫ظ

      درست میفرمایید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی + ویدئو

درست کردن بعضی از چاشنی‌ها مانند رب گوجه فرنگی یا لیمو عمانی در خانه می‌تواند برای ما بسیا…