خانه آشپزی شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

انواع نوشیدنی

شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

۲۱
6
147
شربت سکنجبین علاوه بر طعم خوبی که دارد، یک نوشیدنی مفید برای رفع عطش است.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. این شربت سنتی را می‌توان به راحتی در منزل تهیه کرد. خوردن شربت سکنجبین با کاهو، در بین ایرانی‌ها متداول است.

مواد لازم:

  • آب: ۲ لیوان
  • شکر: ۵۰۰ گرم
  • سرکه سفید: ۵۰ گرم
  • نعناع: ۵۰ گرم

طرز تهیه:

شربت سکنجبین

داخل قابلمه آب می‌ریزیم. شکر را اضافه کرده، قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا شکر با حرارت ملایم در آب حل شود.
نعناع را شسته و با نخ به هم می‌بندیم. به این دلیل آن‌ها را می‌بندیم که در زمان جوشیدن شربت پخش نشوند و به راحتی از شربت جدا شوند.
پس از افزودن نعناع‌ها صبر می‌کنیم تا عصارۀ نعناع وارد شربت شده و به غلظت کافی برسد. اگر طعم نعناع را دوست ندارید، می‌توانید آن را از مواد شربت حذف کنید. البته این کار اصلاً پیشنهاد نمی‌شود.
برای این‎که متوجه شویم غلظت شربت مناسب است، با ملاقه مقداری از آن را برداشته، صبر می‌کنیم تا سرد شود. سپس ملاقه را برمی‌گردانیم. اگر شربت به سختی از ملاقه ریخت، غلظت آن کافی است و می‌توان سرکه را اضافه کرد. پس از افزودن سرکه، اجازه می‌دهیم شربت چند جوش بزند. سپس آن را از روی حرارت برداشته، کنار می‌گذاریم تا خنک شود.
پس از این‎که شربت کمی خنک شد، آن را صاف کرده، در شیشه می‌ریزیم و در یخچال نگهداری می‌کنیم. برای سرو کردن هم مقدار کمی از شربت (یک قاشق غذاخوری) را داخل یک لیوان آب سرد می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم.
جالب است بدانید در گذشته شربت سکنجبین سنتی و اصلی از عسل تهیه می‌شد. اگر تمایل دارید می‌توانید شکر را از مواد لازم حذف کرده و به جای آن ۵۰۰ گرم عسل اضافه کنید.
شربت سکنجبین را می‌توان با خیار رنده شده هم سرو کرد که مجلسی است و برای مهمانی‌های رسمی مناسب است.
  • سوپ شیر

    سوپ شیر ، شیک و مجلسی

    سوپ شیر یکی از پیش‌غذاهای پرطرفدار است که بیشتر در میهمانی‌ها و مجالس رسمی سرو می‌شود. محب…
  • چیز کیک

    تهیه چیز کیک بدون فر

    چیز کیک یخچالی بسیار آسان درست می‌شود و نیازی به فر ندارد. لازم نیست برای درست کردن یک غذا…
  • قلیه ماهی

    قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )

    قلیه ماهی یکی از خورشت‌های معروف و لذیذ جنوب کشور است. طعم و مزۀ قلیه ماهی به‌قدری بی‌نظیر…
بیشتر ببینید در آشپزی

۲۱ دیدگاه

  1. دانشی

    ۲۹ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۸ ق.ظ

    شربت

    پاسخ

  2. مهدی مختاری

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۸ ب.ظ

    عالی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۱۷ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  3. شعبانی

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۸ ب.ظ

    سپاسگذارم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  4. بیگدلی

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۸ ب.ظ

    سپاسگذارم یاداوری خوبی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق.ظ

      متشکرم

      پاسخ

  5. آقازاده

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۵ ب.ظ

    بینظیره

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق.ظ

      موافقم

      پاسخ

  6. چهاردولی

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۴ ب.ظ

    عالییییییییییییی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق.ظ

      سپاسگزارم

      پاسخ

  7. ثابتی

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۱ ب.ظ

    خیلی دلچسبه تو گرما

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق.ظ

      دقیقا

      پاسخ

  8. زارع

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۸ ق.ظ

    بهترینه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق.ظ

      موافقم

      پاسخ

  9. سلیمی

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۷ ق.ظ

    توی این گرما خیلی دلچسبه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق.ظ

      بله، همینطوره

      پاسخ

  10. محمود

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۶ ق.ظ

    یک نوشیدنی سالم برای تمام روزهای گرم تابستان

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق.ظ

      بله، موافقم

      پاسخ

  11. هاتف

    ۲۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۸ ق.ظ

    نوشیدنی سالم و لذت بخش

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق.ظ

      درست میفرمایید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.