کشک بادمجان مجلسی و اصیل ایرانی

۴۰
10
زمان مطالعه: 3 دقیقه
بادمجان به روش‌های مختلف در غذاها استفاده می‌شود، می‌توانید آن را به صورت کبابی یا سرخ‌شده در غذا به‌کار ببرید. برای تهیه کشک بادمجان، این غذای خوش طعم و ساده از هر دو نوع روش گفته شده می‌توان استفاده کرد.
کشک بادمجان

خوب است بدانید که کشک بادمجان ایرانی نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای همسایه مانند آذربایجان و ترکیه طرفدار دارد. این غذا هم می‌تواند به عنوان یک وعده اصلی و هم به صورت پیش‌غذا سرو شود. روش‌های متنوعی برای تهیه این غذا وجود دارد. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این غذای شگفت‌انگیز و پر‌خاصیت پرداخته شده است.

کشک بادمجان ایرانی

نکات مهم در طرز تهیه کشک بادمجان

بسیاری از ما به علت اینکه بادمجان سرخ‌شده دارای مقدار بسیار زیادی روغن است؛ دور این غذا را خط کشیده‌ایم! اما ما برای شما پیشنهادی داریم که این غذا را بتوانید میل کنید. برای حل این مشکل به شما توصیه می‌کنیم از بادمجان کبابی و یا بادمجان آب‌پز به‌همراه کشک استفاده کنید.

بادمجان کبابی

حتما می‌دانید که طبع کشک سرد است؛ به همین دلیل در طب سنتی توصیه می‌شود که گردو به این غذا اضافه کنید تا علاوه بر خوشمزه‌شدن غذا، طبع آن را نیز گرم کند. البته برای اینکه خوردن آن ساده باشد، معمولا گردو آسیاب شده را به کشک بادمجان اضافه می‌کنند.

تزئین کشک

کدام بادمجان را انتخاب کنیم؟

انتخاب صحیح بادمجان در خوشمزه‌شدن غذا نقش بسیار مهمی دارد. توصیه بسیاری از قدیمی‌ها این است که بادمجان شیرین را برای تهیه کشک بادمجان استفاده کنید. اما کدام بادمجان شیرین است؟ اگر رنگ بادمجان یکدست بنفش و پوست آن هم کاملا براق باشد و بعد از فشار دادن سفت نباشد بهترین انتخاب برای کشک بادمجان خواهد بود.

مواد لازم

  • بادمجان ۵ عدد
  • کشک پاستوریزه نصف پیمانه
  • نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن به‌مقدار لازم
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • سیر ۲ حبه
  • مغز گردوی آسیاب شده یک سوم پیمانه
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه کشک بادمجان ایرانی در خانه

مرحله اول

کشک بادمجان هم مانند میرزاقاسمی از آن خوراک‌های پرطرفداری است که می‌توانید به راحتی با بادمجان خرد یا له شده در خانه به عنوان میان‌وعده، وعده‌اصلی تهیه کنید. برای تهیه این غذای خوشمزه بعد از آنکه بادمجان‌ها را خوب شستید، آن‌ها را پوست بگیرید سپس به صورت طولی از وسط نصف کنید.

مرحله دوم

برای آنکه تلخی بادمجان از بین برود بعد از خرد کردن، آن‌ها را بشویید و روی آن‌ها کمی نمک بپاشید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس آن‌ها را خشک کنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید، بعد از سرخ شدن با استفاده از کاغذ روغن‌گیر، چربی اضافه آن را بگیرید. شما همچنین می‌توانید برای تهیه این خوراک خوشمزه از بادمجان کبابی نیز استفاده کنید.

مرحله سوم

نعنای خشک را ۱۰‌ دقیقه در آب قرار دهید تا خیس بخورد، سپس آن را درون مقداری روغن با حرارت ملایم تفت دهید. یک قاشق از نعنا را برای تزیین روی کشک بادمجان جدا کنید و کنار بگذارید. دقت داشته باشید که نعنا به سرعت تلخ می‌شود، پس فقط کمی از آن را تفت دهید تا گرم شود. پیازها را به صورت خلالی خرد‌ و در مقدار کمی روغن سرخ کنید.

مرحله چهارم

هنگامی که پیاز شروع به سرخ شدن کرد، سیر رنده یا خردشده را به آن اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت بدهید تا طلایی شود. بادمجان‌ها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دادن را ادامه دهید. در همین حین با یک قاشق‌چوبی یا گوشت‌کوب بادمجان‌ها را له کنید. برای دیدن دستورهای غذایی با بادمجان، بادمجان شکم پر گیلانی بدون گوشت را بخوانید.

مرحله پنجم

نعنا داغ و گردو آسیاب‌شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید. کشک را با یک چهارم لیوان آب‌سرد مخلوط کرده، درون ترکیب بادمجان و پیاز بریزید و کمی تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود. کشک بادمجان شما حاضر است آن را به ظرف سرو منتقل کنید و با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و گردو تزیین کنید. نوش جان!

تزئین کشک

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ساده مطلب طرز تهیه کتلت بدون روغن را مطالعه کنید.

۴۰ دیدگاه

  1. ایلا دیسه

    ۲۵ دی ۱۴۰۱ در ۱:۲۶ ب٫ظ

    عالی بود.

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۲۶ دی ۱۴۰۱ در ۸:۵۳ ق٫ظ

      درود بر شما و ممنون از لطف و همراهی‌تون🌹

      پاسخ

  2. ایلا دیسه

    ۲۵ دی ۱۴۰۱ در ۱:۲۵ ب٫ظ

    عالی بود.ممنون

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۲۶ دی ۱۴۰۱ در ۸:۵۳ ق٫ظ

      ممنون از لطف و همراهی‌تون🌹

      پاسخ

  3. ایلا دیسه

    ۲۵ دی ۱۴۰۱ در ۱:۲۳ ب٫ظ

    عالی بود ممنون.

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۲۶ دی ۱۴۰۱ در ۸:۵۴ ق٫ظ

      درود بر شما و ممنون از لطف و همراهی‌تون🌹

      پاسخ

  4. ناشناس

    ۱۶ مهر ۱۴۰۱ در ۲:۰۹ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۵ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۱۴ ب٫ظ

    عالی با تزیین بسیار زیبا ممنونم از شما خوبان🥰🥰🌹🌹🌹🌹🌹💐💐💐💐

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۹ مهر ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ

      🌹🌹🌹 ممنون از شما

      پاسخ

  6. ناشناس

    ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در ۸:۲۱ ب٫ظ

  7. ناشناس

    ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۴۰ ب٫ظ

  8. ناشناس

    ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۵۲ ق٫ظ

  9. ناشناس

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۹:۳۲ ب٫ظ

  10. ناشناس

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۷:۲۳ ب٫ظ

  11. ناشناس

    ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۶:۵۹ ب٫ظ

  12. ناشناس

    ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ در ۹:۲۳ ق٫ظ

  13. ناشناس

    ۳۱ تیر ۱۴۰۰ در ۹:۵۰ ب٫ظ

  14. ناشناس

    ۲۷ تیر ۱۴۰۰ در ۸:۱۵ ب٫ظ

  15. ناشناس

    ۲۷ تیر ۱۴۰۰ در ۶:۴۵ ب٫ظ

  16. ناشناس

    ۲۷ تیر ۱۴۰۰ در ۶:۳۲ ب٫ظ

  17. ناشناس

    ۲۷ تیر ۱۴۰۰ در ۵:۳۴ ب٫ظ

  18. ناشناس

    ۲۷ تیر ۱۴۰۰ در ۱:۲۰ ب٫ظ

    عالی 😍

    پاسخ

    • سارا امیرانی

      ۲۷ تیر ۱۴۰۰ در ۶:۲۳ ب٫ظ

      سپاس از اینکه همراه ما و مشوق ما هستید.

      پاسخ

  19. ناشناس

    ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۲:۴۰ ب٫ظ

  20. ناشناس

    ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۱ ق٫ظ

  21. آدینه

    ۶ بهمن ۱۳۹۸ در ۱:۰۳ ب٫ظ

    عالیه

    پاسخ

  22. بهرامی

    ۹ مهر ۱۳۹۸ در ۳:۰۵ ق٫ظ

  23. شمس

    ۷ مرداد ۱۳۹۸ در ۱:۲۰ ب٫ظ

    بسیار خوشمزه است به خصوص با نان سنگک و سبزی خوردن که باشد

    پاسخ

  24. ثابتی

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۶:۳۵ ب٫ظ

    وای ضعف میکنم واسه کشک بادمجون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۱۷ ق٫ظ

      منم همینطور

      پاسخ

  25. چهاردولی

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۵۷ ب٫ظ

    خوشمزس حتما

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۱۷ ب٫ظ

      بهتون اطمینان میدم

      پاسخ

  26. آقازاده

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۵۷ ب٫ظ

    عالی و بینظیر

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۱۷ ب٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  27. دهنوی

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۳۷ ب٫ظ

    من عاااااشق کشک بادمجونم :)))))))

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۱۸ ب٫ظ

      مثل من

      پاسخ

  28. هاتف

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۳۰ ب٫ظ

    غذایی مطبوع و دلچسب

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۱۸ ب٫ظ

      چه توصیف خوبی

      پاسخ

  29. گلزار

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۵۷ ب٫ظ

    بسیار عالی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۱۸ ب٫ظ

      مرسی دوستم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی + ویدئو

درست کردن بعضی از چاشنی‌ها مانند رب گوجه فرنگی یا لیمو عمانی در خانه می‌تواند برای ما بسیا…