خانه هنر آشپزی قابلی پلو ، پلوی افغانستانی

قابلی پلو ، پلوی افغانستانی

۱۶
1
قابلی پلو یکی از غذاهای معروف افغانستان است که طعمی شیرین دارد.
قابلی پلو
کابلی پلو یا قابُلی پَلَو یکی از پلوهای معروف در افغانستان است. این پلو در کشور‌های ایران و ازبکستان هم درست می‌شود. در تهیۀ قابلی پلو که پرطرفدارترین غذا در شهر مزارشریف است، از برنج، گوشت گوسفند، هویج، کشمش، خلال پسته و بادام استفاده می‌شود. اصالت این غذای بسیار خوش‌رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمی‌گردد. اگر به غذا‌های شیرین علاقه داشته باشید، حتماً از خوردن آن لذت می‌برید.

مواد لازم

  • برنج خیس‌کرده: ۲ پیمانه
  • سینۀ مرغ: ۴ تکه
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • هویج: ۲ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • زعفران: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • کشمش پلویی به مقدار لازم
  • روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • ادویه (شامل زردچوبه، دارچین و پودر هل) به مقدار لازم

طرز تهیه

 

قابلی پلو

تکه‌های مرغ‌ را با کره سرخ می‌کنیم. پیازها را رنده کرده، در ظرف دیگری سرخ می‌کنیم تا طلایی شوند. ادویه، سیر ریز شده و زعفران را به پیاز اضافه می‌کنیم. همۀ این مواد را به مرغ‌های سرخ شده می‌افزاییم تا با ۳ پیمانه آب بپزند.

بعد از حدود یک ساعت، یک پیمانه آب مرغ را با برنج خیس شده بدون آب و نمک می‌گذاریم بپزد تا دم بکشد. هویج را با روغن کمی طلایی می‌کنیم. شکر را اضافه کرده، بعد از این‎که کمی طلایی شد، کشمش را  در ظرف ریخته و یک دقیقه با هویج و روغن تفت می‌دهیم.

وقتی برنج پخته شد، هویج و کشمش را روی آن می‌دهیم. از خلال پسته و بادام هم می‌توانید برای تزیین استفاده کنید و درصورت دل‌خواه آن‌ها را با هویج تفت دهید.

نکته

می‌توانید تکه‌های خورشت مرغ را جدا کنار ظرف برنج بگذارید یا زیر برنج گذاشته، آب خورشت را در یک پیاله سرو کنید.
در قابلی پلو به‌جای مرغ از گوشت گوساله یا گوسفند هم می‌توان استفاده کرد.

منبع: تابناک با تو 

  • طرز تهیه پاستا

    طرز تهیه پاستا کاربونارا

    پاستا یکی از غذاهای خوش‌مزۀ ایتالیایی و پاستا کاربونارا یکی از انواع پرطرفدار این غذا است …
  • شربت سکنجبین

    شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

    شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. خوردن شربت سکنجبین …
  • کشک بادمجان

    کشک بادمجان مجلسی

    برای تهیۀکشک بادمجان، می‌توان آن را سرخ یا کبابی کرد. بادمجان سرخ شده برای کشک بادمجان مجل…
بیشتر ببینید در هنر آشپزی

۱۶ دیدگاه

  1. سلیمی

    ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۲:۲۲ ب.ظ

    خیلی خوب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۴۷ ب.ظ

      لطف دارید

      پاسخ

  2. ضامنی

    ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۷:۵۹ ب.ظ

    خیلیییی خوبهه😍😍

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۲ ق.ظ

      موافقم

      پاسخ

    • زارع

      ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۲:۲۲ ب.ظ

      خیلی عالیه

      پاسخ

      • مریم سوری

        ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۴۷ ب.ظ

        ممنون

        پاسخ

  3. شادمان

    ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۷:۱۹ ب.ظ

    taste delicious

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

      واقعا خوشمزه است

      پاسخ

  4. فرامرزی

    ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۴:۳۰ ب.ظ

    ممنون از مطالب جالبتون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

      خواهش میکنم، لطف دارید

      پاسخ

  5. حاجیان

    ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱:۳۵ ب.ظ

    جالب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

      مرسی

      پاسخ

  6. میرعبدالباقی

    ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۰ ق.ظ

    با سلام. در توصیف غذا با گوشت گوسفند بود در طرز تهیه با مرغ….البته باید هردوش خوشمزه باشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۴:۳۰ ب.ظ

      بله، البته در پایان مطلب اشاره به گوشت گوسفند کردم

      پاسخ

  7. کامرانی

    ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۰ ق.ظ

    سلام بنظر میاد غذای خوشمزه و خوش خوراکی باشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۰ ق.ظ

      بله، حتما امتحان کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.