کابلی پلو، یک پلوی مخلوط لذیذ و مقوی

۲۲
9
زمان مطالعه: 2 دقیقه
قابلی پلو یکی از غذاهای معروف افغانستان است که طعم شیرینی دارد و بیشتر در مجالس و مهمانی‌های رسمی سرو می‌شود.
قابلی پلو
کابلی پلو یا قابُلی پَلَو یکی از پلوهای معروف در افغانستان است. این پلو در کشور‌های ایران و ازبکستان هم درست می‌شود. در تهیه قابلی پلو که پرطرفدارترین غذا در شهر مزارشریف است، از برنج، گوشت گوسفند، هویج، کشمش، خلال پسته و بادام استفاده می‌شود. اصالت این غذای بسیار خوش‌رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمی‌گردد. اگر به غذا‌های شیرین علاقه دارید، با مجله دلتا همراه باشید تا با طرز تهیه کابلی پلو آشنا شوید.

مواد لازم 

  • برنج : ۲ پیمانه
  • گوشت گوسفندی : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : ۲ عدد
  • سیر : ۲ حبه
  • هویج : ۲ عدد
  • کره : ۵۰ گرم
  • زعفران : ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر : یک قاشق غذاخوری
  • کشمش پلویی : به میزان لازم
  • نمک و فلفل : به میزان لازم
  • زردچوبه، دارچین و پودر هل : به میزان لازم

طرز تهیه قابلی پلو

طرز تهیه کابلی پلو یا قابلی پلو

  • تکه‌های گوشت‌ را با کره سرخ کرده و کنار بگذارید. پیازها را رنده کرده، در تابه دیگری سرخ ‌کنید تا طلایی شود. ادویه، سیر ریز شده و زعفران را با پیاز مخلوط کرده و همه این مواد را به گوشت سرخ شده اضافه کنید تا با ۳ پیمانه آب بپزد.
  • پس از یک ساعت، یک پیمانه آب گوشت را با برنج خیس شده بدون آب و نمک بپزید تا دم بکشد. هویج را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود؛ سپس شکر و کشمش را به آن افزوده و حدود یک دقیقه با هم تفت دهید.
  • وقتی برنج پخته شد، هویج و کشمش را روی آن بریزید. می‌توانید تکه‌های خورشت گوشت را جدا کنار ظرف برنج یا زیر برنج گذاشته، آب خورشت را در یک پیاله سرو کنید. از خلال پسته و بادام هم می‌توانید برای تزیین استفاده کرده و درصورت دلخواه آنها را با هویج تفت دهید.
  • در قابلی پلو به ‌جای گوشت گوسفند، از گوشت گوساله یا مرغ هم می‌توان استفاده کرد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع غذاهای ملل “گراتن بادمجان و مرغ، غذای محبوب فرانسوی” را مطالعه کنید.

۲۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۳ آذر ۱۳۹۹ در ۶:۵۲ ق٫ظ

  2. ترمه

    ۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۳:۰۶ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۵ آذر ۱۳۹۹ در ۹:۰۷ ب٫ظ

  4. سلیمی

    ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۲:۲۲ ب٫ظ

    خیلی خوب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۷ ب٫ظ

      لطف دارید

      پاسخ

    • زهرا

      ۱۶ دی ۱۳۹۸ در ۲:۴۳ ب٫ظ

      این مقدار برای چند نفره ؟

      پاسخ

      • مریم سوری

        ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ در ۱۲:۴۲ ب٫ظ

        ۴ نفر

        پاسخ

  5. ضامنی

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۵۹ ب٫ظ

    خیلیییی خوبهه??

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۱۲ ق٫ظ

      موافقم

      پاسخ

    • زارع

      ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۲:۲۲ ب٫ظ

      خیلی عالیه

      پاسخ

      • مریم سوری

        ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۷ ب٫ظ

        ممنون

        پاسخ

      • پرنیا

        ۲۶ دی ۱۳۹۸ در ۵:۲۰ ب٫ظ

        واقعا قابلی پلو خیلی خوشمزه بود

        پاسخ

  6. شادمان

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۱۹ ب٫ظ

    taste delicious

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق٫ظ

      واقعا خوشمزه است

      پاسخ

  7. فرامرزی

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۳۰ ب٫ظ

    ممنون از مطالب جالبتون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق٫ظ

      خواهش میکنم، لطف دارید

      پاسخ

  8. حاجیان

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۳۵ ب٫ظ

    جالب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق٫ظ

      مرسی

      پاسخ

  9. میرعبدالباقی

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۰ ق٫ظ

    با سلام. در توصیف غذا با گوشت گوسفند بود در طرز تهیه با مرغ….البته باید هردوش خوشمزه باشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۳۰ ب٫ظ

      بله، البته در پایان مطلب اشاره به گوشت گوسفند کردم

      پاسخ

  10. کامرانی

    ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۰ ق٫ظ

    سلام بنظر میاد غذای خوشمزه و خوش خوراکی باشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۰ ق٫ظ

      بله، حتما امتحان کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی + ویدئو

درست کردن بعضی از چاشنی‌ها مانند رب گوجه فرنگی یا لیمو عمانی در خانه می‌تواند برای ما بسیا…