خانه آشپزی نان ؛ با طعم سبزی و زیتون

نان ؛ با طعم سبزی و زیتون

۱۴
2
109
نان زیتون و سبزیجات، نان خوش‌طعمی است که در هر سه وعده می‌توان آن را مصرف کرد.
نان

بعضی از نان‌ها به تنهایی یک وعدۀ غذایی کامل محسوب می‌شوند. نان زیتون و سبزیجات از همین نوع است. حتماً طعم و عطر این نان تا مدت‌ها در ذهن‎تان باقی می‌ماند. خوردن این نان در کنار یک سوپ سبک پیشنهاد می‌شود؛ هرچند‌ که استفادۀ آن در وعدۀ صبحانه با یک لیوان چای کم شیرین و همراه پنیر و گردو نیز انتخاب مناسبی است.

 مواد لازم

  • آب ولرم: یک و نیم پیمانه
  • روغن‌ زیتون یا روغن‌ مایع: یک و نیم پیمانه
  • آرد: 500 گرم
  • خمیرمایه: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: 3 قاشق سوپ‌خوری
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • شوید خشک: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • زیتون ریز شده: 5 قاشق سوپ‌خوری
  • آویشن: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر و پیاز: 2 قاشق چای‌خوری
  • شیر: 2 قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه

نان

خمیر مایه و شکر را در یک لیوان بریزید. آب ولرم را اضافه کرده، مواد را مخلوط کنید. حدود 3 دقیقه در یک جای ثابت بگذارید تا عمل بیاید. در ظرف دیگری تخم‌مرغ را بشکنید و با چنگال بزنید. سپس روغن، زیتون و تمام مواد خشک (غیر از آرد) را به آن افزوده، مخلوط کنید.
بعد از حدود 3 دقیقه و عمل آمدن نسبی خمیرمایه، آن را به مخلوط روغن، تخم‌مرغ و سبزیجات خشک اضافه کنید. آرد را به‌تدریج به آن بیفزایید تا خمیری نرم به‌دست بیاید. خمیر را 5 دقیقه ورز دهید. سپس در ظرف بزرگی که کاملاً اطراف آن را چرب کرده‌اید، بگذارید. روی آن را سلفون بکشید و در یک دستمال یا حوله بپیچید تا محیط گرمی برای پف کردنش فراهم شود. بعد از حدود 45 دقیقه، خمیر باید دو برابر شده باشد.
از این خمیر می‌توانید یک یا دو نان بزرگ و یا چندین نان کوچک تهیه کنید. به شکل دل‌خواهتان به خمیر فرم بدهید و آن را درون سینی آردپاشی شده بگذارید تا 30 دقیقۀ دیگر بماند. روی خمیر را با دستمال مرطوب یا سلفون بپوشانید که خشک نشود. روی نان‌ها را با شیر مرطوب کنید تا خوش‌رنگ‌ شوند.
در 15 دقیقۀ پایانی، فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن کنید. درون آن یک سینی فر دیگر قرار دهید و روی آن آب بریزید تا محیط فر پر از بخار شود. سینی نان‌ها را در طبقۀ وسط فر به مدت 20 تا 30 دقیقه بگذارید تا بپزند و آماده شوند.
  • سس کچاپ خانگی را تابستان درست کنید

    درست کردن سس کچاپ در خانه آسان است و ارزش وقت گذاشتن دارد. تا وقتی که این سس خانگی را درست…
  • ه

    خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ(+ویدئو)

    یکی از غذاهای خوش‌مزه در فصل تابستان، خورشت هویج هست. این خورشت از غذاهای سنتی تبریز است و…
  • لازانیا

    فوت و فن پخت لازانیا

    لازانیا یک غذای ایتالیایی بسیار معروف است که تقریباً در همۀ دنیا طرفداران زیادی دارد. معمو…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۴ دیدگاه

  1. هاتف

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۴:۳۹ ب.ظ

    خوشمزه ترین خوراکی نان تازه است

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۸ ق.ظ

      و خوش عطر!

      پاسخ

  2. ابراهیمی

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۷ ق.ظ

    ایده خوبی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۸ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  3. سلیمی

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۵ ق.ظ

    عاشقشم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۸ ق.ظ

      چه خوب!

      پاسخ

  4. علی فرجی

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۳ ق.ظ

    عالی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۸ ق.ظ

      سپاسگزارم

      پاسخ

  5. سلیمی

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۹ ق.ظ

    خیلی خوب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۹ ق.ظ

      لطف دارید

      پاسخ

  6. زارع

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۹ ق.ظ

    خیلی هم عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۹ ق.ظ

      مرسی

      پاسخ

  7. سعدی

    ۱۷ خرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۱ ق.ظ

    با تشکر از راهنمایی مفید شما عزیزان
    مطالب آموزنده بسیار خوبی است،
    ولی با عرض معذرت در حال حاضر،
    با وضعیت فعلی کمی تا اندکی گران
    تمام میشود،
    با سپاس فراوان
    سعدی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۸ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۵۰ ق.ظ

      ممنون از توجهتون، البته در حال حاضر همه چیز گران است، حتی نان و پنیر!

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.