خانه آشپزی آش رشته ، طعم خوش خاطره ها

آش رشته ، طعم خوش خاطره ها

۶
1
آش رشته یکی از آش‌های خوش‌مزه و مجلسی ایرانی است که به‌عنوان محبوب‌ترین آش محسوب می‌شود.
آش رشته
پختن یک آش خوش‌مزه، کاری هنرمندانه است. آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و پای ثابت مهمانی‌ها و مناسبت‌های مختلف است که در همۀ فصل‌های سال طرفداران خود را دارد.

مواد لازم:

سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، شوید): یک کیلوگرم
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود): از هر کدام ۱۵۰ گرم
رشته: نیم کیلوگرم
آرد سفید شیرینی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: ۲ عدد
پیاز‌داغ، سیر‌داغ، نعناع‌داغ و کشک به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه و فلفل‌قرمز به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه

آش رشته

نخود و لوبیا را شسته، حدود ۲۴ ساعت در آب خیس بخورند تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
پیاز‌ها را خلالی خرد کنید و روی حرارت متوسط در روغن تفت دهید. نخود و لوبیای خیس‌خورده را با پیاز  ۱۵-۱۰ دقیقه تفت دهید تا موقع پختن له نشوند. کمی نمک و زردچوبه بزنید و ۳-۲ دقیقۀ دیگر تفت دهید.
۶ لیتر آب به آن اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس سبزی خرد‌شده را بریزید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید. بعد از حدود ۳ ساعت حبوبات و سبزی با هم پخته می‌شوند.

عدس را با مقداری پیاز داغ در قابلمۀ دیگر تفت داده و بگذارید با آب بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزی اضافه کنید.
کمی روغن مایع، آرد، نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه و قرمز در کاسه‌ای بریزید. مقداری از آب آش یا آب سرد در آن ریخته، هم بزنید تا آرد و ادویه‌ها کاملاً حل و مخلوط رقیق و یکدست شود. سپس آن را به آش اضافه کنید.
بعد از به‌جوش آمدن و به‌هم دست دادن مواد، رشته‌ها را بریزید. وقتی رشته‌ها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بکشید و با کشک، پیاز‌داغ، نعنا‌ع‌داغ و سیر‌داغ تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه آش رشته

آش رشته

  • زردچوبه و فلفل را مستقیماً در آش نریزید، اگر ادویه‌ها با مواد‌ آش مخلوط شوند، آش خوشرنگ‌تر می‌شود.
  • مقدار حبوبات و رشته، نصف مقدار سبزی باشد.
  • عدس، نخود و لوبیا به نسبت مساوی باشند.
  • چون رشته‌ها اغلب شور هستند، در اضافه کردن نمک به آش احتیاط کنید.
  • حبوبات را حتماً خیس و چند بار آبشان را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
  • سایز قابلمه‌ای که آش را در آن می‌پزید، کمی بزرگ باشد تا رشته‌ها خمیر نشوند.
  • قبل از اضافه کردن رشته به آش، اگر آب آن کم بود؛ مقداری آب جوش در قابلمه بریزید تا رشته‌ها خمیر نشوند.
  • پس از افزودن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که زیاد هم زدن باعث له شدن رشته‌ها می‌شود.
  • هر چه مقدار پیاز داغ بیشتر باشد، آش خوشمزه‌تر می‌شود.
  • پیاز را در روغن زیاد سرخ کنید تا آش شفاف شود و بهتر جا بیفتد.
  • سبزی بدون ساقه و کمی درشت باشد تا آش ظاهر بهتری پیدا کند.
  • کشک را حتماً بعد از پخت و موقع سرو روی آن بریزید.

منبع: ستاره

  • راگو

    راگو ، خوراک ساده فرانسوی

    راگو يک خوراک فرانسوی است که با گوشت و انواع سبزیجات درست می‌شود. کم یا اضافه کردن سبزیجات…
  • خورشت انار

    خورشت انار ، ترش و خوش طعم

    خورشت انار یکی از انواع خورشت های ایرانی است که طعم ملسی دارد و بسیار خوشمزه است. این خورش…
  • طرز تهیه جوجه کباب ماستی

    طرز تهیه جوجه کباب ماستی

    جوجه کباب ماستی یکی از انواع جوجه کباب است که طعم بی نظیری دارد و بسیار ترد و خوشمزه است. …
بیشتر ببینید در آشپزی

۶ دیدگاه

  1. اسکندری

    ۲ خرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۳۷ ب٫ظ

    خیلی میچسبه مخصوصا تو ماه رمضان

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق٫ظ

      دقیقا

      پاسخ

  2. مدیری

    ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۲۲ ب٫ظ

    خوشمزه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق٫ظ

      موافقم

      پاسخ

  3. ثابتی

    ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۲۱ ب٫ظ

    |از خوردن آش رشته آدم هیچوقت سیر نمیشه.خیلی خوشمزس

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۵ ق٫ظ

      واقعا همینطوره

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

راگو ، خوراک ساده فرانسوی

راگو يک خوراک فرانسوی است که با گوشت و انواع سبزیجات درست می‌شود. کم یا اضافه کردن سبزیجات…