خانه آشپزی طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته

۷
1
آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و پای ثابت مناسبت‌های مختلف است که در همه فصل‌های سال طرفداران خود را دارد.
آش رشته
طرز تهیه آش رشته که شاید محبوب‌ترین آش ایرانی باشد، بسیار ساده است و به راحتی می‌توانید آشی خوشمزه و مقوی تهیه کنید. این آش به دلیل داشتن حبوبات مختلف سرشار از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. پختن یک آش رشته عالی، کاری هنرمندانه است. با مجله دلتا همراه باشید تا با طرز تهیه این آش خوشمزه و فوت و فن‌های پخت آن آشنا شوید.

مواد لازم تهیه آش رشته:

  • نخود: ۲۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی: ۲۰۰ گرم
  • عدس: ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۵ عدد
  • نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
  • رشته آشی: ۵۰۰ گرم
  • سبزی آش: یک کیلو
  • زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
  • سیر: ۵ حبه
  • کشک: ۵۰۰ گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته:

پیازها را به صورت خلالی خرد و سرخ کرده و به آن زردچوبه بزنید. وقتی پیاز داغ آماده شد، قبل از اینکه تابه را از روی شعله بردارید، نعناع خشک را اضافه کرده تا کمی سرخ شود.

حبه‌های سیر را رنده یا له کرده و کمی تفت دهید.

نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده اید، در قابلمه بپزید. چون زمان طبخ عدس از نخود و لوبیا کمتر است، آن را جداگانه بپزید.

وقتی حبوبات پخته شدند، همه را در یک قابلمه ریخته و روی شعله متوسط بگذارید.

سبزی آش را به حبوبات افزوده و وقتی نیم‌پز شد، رشته را خرد کرده و به آن بیفزایید.

وقتی رشته پخت، پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ را با مقداری نمک و فلفل در آش بریزید. مراقب باشید نمک زیاد نباشد، چون رشته و کشک نمک دارند و ممکن است آش شور شود.

وقتی آش آماده شد، آن را با کشک، پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزیین کرده، بقیه کشک را در ظرفی بریزید و کنار آش سرو کنید.

طرز تهیه آش رشته نذری هم به همین صورت است و فقط مقدار مواد اضافه‌تر می‌شود.

تهیه آش رشته

نکات 

در هر مرحله از طبخ آش، اگر آب آن کم بود، می‌توانید آب جوش اضافه کنید. توجه داشته باشید استفاده از آب سرد آش را بدطعم می‌کند.
می‌توانید برای پختن نخود و لوبیا از زودپز استفاده کنید تا مدت زمان پخت آش کوتاه‌تر شود.
در صورت تمایل می‌توانید سیر را حذف کنید، اما استفاده از آن آش را خوشمزه‌تر می‌کند.
استفاده زیاد از شنبلیله در سبزی آش، آن را تلخ می‌کند.
میزان افزایش حجم رشته وقتی آن را در آش می‌ریزیم، متفاوت است؛ بنابراین در صورت تمایل می‌توانید رشته را تا مقدار یک کیلوگرم هم افزایش دهید.
نخود، لوبیا و عدس را جداگانه از ۱۲ ساعت قبل خیس کرده و در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید. این کار هضم آنها را آسان‌تر می‌کند.
  • شربت سکنجبین

    شربت سکنجبین؛ نوشیدنی سنتی ایرانی

    شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد و خوردن آن با کاهو، …
  • طرز تهیه مفطح

    طرز تهیه مفطح عربی

    مفطح غذایی لذیذ و خوش‌طعم است که در بیشتر کشورهای عربی و خاورمیانه درست می‌شود و یک غذای ر…
  • کاری پلو

    طرز تهیه کاری پلو

    کاری پلو غذای شیرازی خوشمزه‌ای است که با ادویه کاری هندی درست می‌شود و باید حسابی تند و تی…
بیشتر ببینید در آشپزی

۷ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۹ در ۰:۰۹ ق٫ظ

  2. اسکندری

    ۲ خرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۳۷ ب٫ظ

    خیلی میچسبه مخصوصا تو ماه رمضان

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق٫ظ

      دقیقا

      پاسخ

  3. مدیری

    ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۲۲ ب٫ظ

    خوشمزه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق٫ظ

      موافقم

      پاسخ

  4. ثابتی

    ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۲۱ ب٫ظ

    |از خوردن آش رشته آدم هیچوقت سیر نمیشه.خیلی خوشمزس

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۵ ق٫ظ

      واقعا همینطوره

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

شربت سکنجبین؛ نوشیدنی سنتی ایرانی

شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد و خوردن آن با کاهو، …