خانه آشپزی کنگر ماست، بورانی بهاری

کنگر ماست، بورانی بهاری

۱۴
0
75
در این روزهای بهاری، کنگر ماست بخورید و لذت ببرید؛ بدون لنگر انداختن!
کنگر ماست

کنگر، گیاهی شبیه کرفس است که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌شود. کنگر ماست یا بورانی کنگر، یکی از پیش‌غذاها و میان‌وعده‌های بسیار خوش‌مزه و سالم ایرانی است که می‎توانید با اضافه کردن موادی مانند سیر و گل سرخ، آن را به‌صورت مجلسی برای مهمانی‌های خود تهیه و سرو کنید.

مواد لازم

کنگر ماست

کنگر: ۵۰۰ گرم

آب: نصف پیمانه

سیر تازه: یک بوته

ماست: (اگر ماست پرچرب باشد، بهتر است) ۲٫۵ پیمانه

مغز گردو و گل‌سرخ برای تزیین

نمک و فلفل به اندازۀ کافی

طرز تهیه

کنگر ماست

ابتدا سیرها را داخل کاسۀ آب سرد می‌ریزیم تا چند دقیقه در آب خیس بخورند تا پوستشان به‌راحتی جدا شود. پوست سیرها را می‌گیریم و خیلی ریز، رنده می‎کنیم و کنار می‌گذاریم.

کنگرها را پس از تمیز کردن، شسته و در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافۀ آن‌ها خارج شود. سپس، روی تخته آن‌ها را به‌صورت نوارهایی درشت به اندازۀ دو بند‌انگشت برش می‌دهیم و در کاسه می‌ریزیم.

در تابه‌ای بزرگ (اگر گود باشد، بهتر است) کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا روغن داغ شود. کنگرها را در روغن ریخته و تفت می‌دهیم تا سرخ شوند و بعد سیر رنده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه می‌کنیم و حدود ۴ دقیقه مواد را با هم تفت می‌دهیم.

 آب را اضافه می‌کنیم و در تابه را می‌بندیم. حرارت را ملایم می‌کنیم تا کنگرها کاملاً بپزند و آب اضافه آن تبخیر شود. وقتی کنگرها کاملاً پخته شدند، ماست را اضافه و با مواد مخلوط می‌کنیم و می‌گذاریم تا یک قل بزند. زیر شعله را خاموش می‌کنیم تا کنگر ماست خنک شود. حالا این بورانی خوش‌مزه و مطبوع را در ظرف می‌کشیم و با گل‌سرخ و گردو تزیین می‌کنیم.

منبع: پارسی دی

  • سس کچاپ خانگی را تابستان درست کنید

    درست کردن سس کچاپ در خانه آسان است و ارزش وقت گذاشتن دارد. تا وقتی که این سس خانگی را درست…
  • ه

    خورشت هویج ، ملس و خوش رنگ(+ویدئو)

    یکی از غذاهای خوش‌مزه در فصل تابستان، خورشت هویج هست. این خورشت از غذاهای سنتی تبریز است و…
  • لازانیا

    فوت و فن پخت لازانیا

    لازانیا یک غذای ایتالیایی بسیار معروف است که تقریباً در همۀ دنیا طرفداران زیادی دارد. معمو…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۴ دیدگاه

  1. روزبهانی

    ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۵۱ ق.ظ

    سلام
    تشکر از اطلاعات مفید درج شده در مجله دلتا

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  2. الهی

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۸ ب.ظ

    جالب

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

      مرسی

      پاسخ

  3. مهدی چهاردولی (سعادتی)

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۰ ب.ظ

    وای عالی بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

      خوشحالم خوشتون اومده

      پاسخ

  4. نژادی

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۲۸ ب.ظ

    خوشمزه به نظر میرسه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق.ظ

      بله و مفید

      پاسخ

  5. آرین

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ب.ظ

    عالیه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق.ظ

      همینطوره

      پاسخ

  6. سلیمی

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۱۸ ب.ظ

    خیلی خوبه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ق.ظ

      بله واقعا

      پاسخ

  7. زارع

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۱۸ ب.ظ

    بسیار عالیه واقعا

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۵ ق.ظ

      بله، همینطوره

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.