طرز تهیه شله زرد نذری خوشمزه

0
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
شله زرد یکی از معروف‌ترین دسرهای سنتی ایرانی است که در سفره‌های مردم جایگاه ویژه‌ای دارد.
طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه شله زرد آسان است، فقط فوت و فن‌هایی دارد که با به‌کار بردن آن‌ها می‌توانید یک دسر ساده و خوشمزه به ویژه برای این ایام آماده کنید. برای آشنایی با طرز تهیه یک شله زرد بی‌نظیر، با دلتامگ همراه باشید.

مواد لازم تهیه شله زرد

  • برنج 2 پیمانه
  • شکر 5 پیمانه
  • گلاب یک پیمانه
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • کره 100 گرم
  • زعفران ساییده یک قاشق مرباخوری
  • خلال بادام نصف لیوان
  • پودر پسته و دارچین به میزان لازم

طرز تهیه شله زرد

برنج را از شب قبل شسته، بگذارید با یک پیمانه گلاب و 3 پیمانه آب خیس بخورد. با این کار، پخت شله زرد زمان زیادی نمی‌گیرد و نگران ته گرفتن آن نمی‌شوید.

در یک قابلمه بزرگ، 8 پیمانه آب بریزید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، برنج خیس ‎خورده را در قابلمه ریخته و مدام هم بزنید و کف روی آن را با کفگیر جمع کنید.

زعفران دم‌کرده را به برنج بیفزایید. دقت کنید حتما زعفران را قبل از ریختن شکر به برنج اضافه کنید تا دانه‌های برنج به‌ طور یکنواخت رنگ بگیرند.

سپس شکر را اضافه کنید. نکته مهم در افزودن شکر این است که وقتی آن را اضافه کنید که برنج به‌‌میزان دل‌خواه پخته شده باشد. چون پس از افزودن شکر، دسر کمی لعاب می‌اندازد؛ اما به هیچ‌ وجه برنج بیشتر نمی‌پزد.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه ترشی بامیه در کمتر از 30 دقیقه

پس از افزودن شکر، آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. خلال بادام را هم به بقیه مواد بیفزایید تا شله زرد خوشمزه‌تر شود.

در آخر کره را افزوده و هم بزنید. به جای کره، روغن نریزید، چون روغن باعث می‌شود شله زرد پس از پخت، ترک بخورد. بعد از ده دقیقه دسر را از روی شعله بردارید و در ظرف بکشید و با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید.

نکات

  • بعضی از شله زردها در ظرف آب می‌اندازند و ظاهر خوبی ندارند. اگر می‌خواهید این اتفاق نیفتد، آن را پس از پخت روی شعله‌ پخش ‌کن بگذارید تا آب اضافه آن بخار شود.
  • توجه داشته باشید که همیشه از یک پیمانه واحد برای اندازه گیری برنج، آب و شکر استفاده کنید.
  • در تهیه شله زرد حتما از برنج مرغوب استفاده کنید تا وا نرود و ظاهر خوبی داشته باشد.
  • اگر خلال بادام دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

دستور پخت  قرمه سبزی با رب گوجه‌ فرنگی

این یک حقیقت است که هرکس قرمه سبزی مامان پز را از هر چیزی بیشتر دوست دارد. اما، ما امروز د…