خانه آشپزی طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

۸
2
شله زرد یکی از معروف‌ترین دسرهای سنتی ایرانی است که در سفره‌های افطاری جایگاه ویژه‌ای دارد.
شله زرد
طرز تهیه شله زرد آسان است، فقط فوت و فن‌هایی دارد که با به کار بردن آنها می‌توانید یک دسر ساده و خوشمزه به ویژه برای افطاری آماده کنید. برای آشنایی با طرز تهیه یک شله زرد بی‌نظیر، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه شله زرد:

  • برنج: ۲ پیمانه
  • شکر: ۵ پیمانه
  • گلاب: یک پیمانه
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران ساییده: یک قاشق مرباخوری
  • خلال بادام: نصف لیوان
  • پودر پسته و دارچین به میزان لازم

شله زرد افطاری

طرز تهیه شله زرد:

برنج را از شب قبل شسته، بگذارید با یک پیمانه گلاب و ۳ پیمانه آب خیس بخورد. با این کار، پخت شله زرد زمان زیادی نمی‌گیرد و نگران ته گرفتن آن نمی‌شوید.

در یک قابلمه بزرگ، ۸ پیمانه آب بریزید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، برنج خیس ‎خورده را در قابلمه ریخته و مدام هم بزنید و کف روی آن را با کفگیر جمع کنید.

زعفران دم‌کرده را به برنج بیفزایید. دقت کنید حتما زعفران را قبل از ریختن شکر به برنج اضافه کنید تا دانه‌های برنج به‌ طور یکنواخت رنگ بگیرند.

سپس شکر را اضافه کنید. نکته مهم در افزودن شکر این است که وقتی آن را اضافه کنید که برنج به‌ میزان دلخواه پخته شده باشد. چون پس از افزودن شکر، دسر کمی لعاب می‌اندازد؛ اما به هیچ‌ وجه برنج بیشتر نمی‌پزد.

پس از افزودن شکر، آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. خلال بادام را هم به بقیه مواد بیفزایید تا شله زرد خوشمزه‌تر شود.

در آخر کره را افزوده و هم بزنید. به جای کره، روغن نریزید، چون روغن باعث می‌شود شله زرد پس از پخت، ترک بخورد. بعد از ده دقیقه دسر را از روی شعله بردارید و در ظرف بکشید و با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید.

طرز تهیه شله زرد

نکات مهم

بعضی از شله زردها در ظرف آب می‌اندازند و ظاهر خوبی ندارند. اگر می‌خواهید این اتفاق نیفتد، آن را پس از پخت روی شعله‌ پخش ‌کن بگذارید تا آب اضافه آن بخار شود.

توجه داشته باشید که همیشه از یک پیمانه واحد برای اندازه گیری برنج، آب و شکر استفاده کنید.

در تهیه شله زرد حتما از برنج مرغوب استفاده کنید تا وا نرود و ظاهر خوبی داشته باشد.

اگر خلال بادام دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با یک افطاری خوشمزه “حلوا شعریه با گردو، یک افطاری ناب” را مطالعه کنید.

  • طرز تهیه ناگت گوشت

    طرز تهیه ناگت گوشت

    ناگت گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و فوری در سراسر جهان است و به دلیل تهیه آسان آن به عن…
  • طرز-تهیه-مانی-پلو

    طرز تهیه مانی پلو

    مانی پلو یکی از انواع پلوهای ترکیبی و اصالتا متعلق به دامغان است. این غذای رنگارنگ و خوش‌ع…
  • طرز تهیه میگو پلو

    میگو پلو؛ زعفرانی و خوشمزه

    میگو پلو از قدیمی‌ترین غذاهای جنوبی است که علاوه بر طعم و بوی بسیار خوبی که دارد یک وعده ع…
بیشتر ببینید در آشپزی

۸ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۹ اردیبهشت، ۱۳۹۹ در ۶:۱۳ ب٫ظ

  2. زهرا حسین پور

    ۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۴۸ ق٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  3. الهی

    ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۸ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۵ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  4. محمد نیکروش

    ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۷:۲۴ ب٫ظ

    مطلب خوبی بود
    سپاس

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۶ ق٫ظ

      خواهش میکنم، چه خوب که دوست داشتید

      پاسخ

  5. رضوی

    ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۷:۲۴ ب٫ظ

    جالب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۶ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه ناگت گوشت

ناگت گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و فوری در سراسر جهان است و به دلیل تهیه آسان آن به عن…