خانه آشپزی قهوه حرفه ای

قهوه حرفه ای

۱۱
3
برای تهیۀ قهوه، می‌توان آن را به صورت‌های مختلف دم کرد. تفاوت این روش‌ها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می‌کنند.
قهوه

امروزه نوشیدن انواع قهوه ازجمله فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه‌فوری طرفداران زیادی پیدا کرده است. شما می‌توانید در تمام کافی‌شاپ‌ها به‌راحتی این نوشیدنی نشاط‌آور را پیدا کنید.

روش ترکی

روش ترکی یکی ازروش‌های قدیمی دم‌کردن قهوه است که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان از آن استفاده می‌کنند. در این روش قهوه را به‌همراه آب، داخل قوری می‌ریزند تا آرام به‌جوش بیاید.

قهوه

روش تهیه

مرحلۀ اول: دانه‌های قهوه باید به ریزترین اندازه آسیاب شده باشند.

مرحلۀ دوم: ابتدا آب سرد را درون قهوه‌جوش بریزید. به‌ازای هر فنجان، معادل سه‌چهارم فنجان را با آب سرد پر کرده و داخل قهوه‌جوش بریزید. سطح آب باید تا ابتدای تنگی قهوه‌جوش برسد و از آن بالاتر نرود؛ وگرنه سرریز می‌شود.

مرحلۀ سوم: به‌ازای هر فنجان آب، دو قاشق چای‌خوری قهوه اضافه کنید.

مرحلۀ چهارم: می‌توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای‌خوری پودر‌قهوه، یک قاشق چای‌خوری شکر اضافه کنید.

مرحلۀ پنجم: وقتی شکر کاملاً در آب حل شد، اجاق گاز را روشن کنید؛ با شعله‌ای متوسط، اگر شعله زیاد باشد، کف قهوه‌، خامه ندارد یا شبیه قهوه فوری می‌شود. در این مرحله آن را هم نزنید.

مرحلۀ ششم: پس از گذشت حدود دو دقیقه، قهوه شروع به حباب زدن از کناره‌ها می‌کند. جمع شدن حباب‌ها حالتی روی سطح آن به‌وجود می‌آورد که آن را در اصطلاح «خامۀ قهوه» می‌‎گویند. در این مرحله قهوه وقتی به اصطلاح شکل سکه رسید، از روی شعله بردارید و به تعداد فنجان‌ها خامۀ قهوه را تکه‌تکه کرده، سپس قهوه را اضافه کنید.

مرحلۀ هفتم: قهوه‌جوش را دوباره به‌آرامی روی شعلۀ کم قرار‌دهید و سه بار این عمل را تکرار کنید تا خامه قوام بیاید.

 قهوه اسپرسو، با تحت فشار قراردادن آب داغ تهیه می‌شود. این روش برای تهیه انواع قهوه به‌کار می‌رود. اسپرسو طعم متمایزی دارد و رویش مادۀ خامه مانندی جمع می‌شود.

 قهوه جوش موکا

قهوه

در این روش از نوعی قوری به‌نام موکا که سه بخش دارد، استفاده می‌کنند. در قسمت پایینی، آب می‌ریزند. پس از آنکه آب به‌‎جوش آمد، با فشار وارد قسمت میانی می‌شود که پودر‌قهوه در آن قسمت قرار دارد. در‌نهایت، نوشیدنی در قسمت بالایی قوری جمع می‌شود. معمولاً قوری را روی گاز می‌گذارند تا قهوه آماده شود.

روش دیگر، قراردادن پودر‌قهوه داخل یک صافی است که آب جوش قطره‌قطره روی آن می‌چکد.

قهوه‌ جوش‌ های خانگی مخصوص تهیه قهوه فرانسه

این قهوه‌جوش‌ها معمولی‌ترین نوع قهوه‌جوش برقی به‌شمار می‌آیند و برای تهیه قهوۀ فرانسه به کار می‎روند. استفاده از این نوع قهوه‌جوش و یا قهوه‌ساز موکا تقریبا کیفیت یکسانی دارند.

قهوه جوش های خانگی اسپرسو مجهز به شیر بخار

قهوه

به این‌گونه قهوه‌سازها که اسپرسو هم درست می‌کنند، قهوه‌ساز اسپرسو می‌گویند. اگر به کیفیت قهوه‌ای که درست می‌کنید اهمیت می‌دهید، استفاده از این دستگاه به شما توصیه می‌شود.

منبع: اکسان

  • تست تخم مرغ ؛ صبحانه پر انرژی

    تست تخم مرغ صبحانه ای مفید و مغذی و برای دانش آموزان بسیار مناسب است. طرز تهیه تست تخم مرغ…
  • طرز تهیه مرصع پلو

    مرصع پلو ؛ غذای شاهانه

    مرصع پلو غذایی پر رنگ و لعاب و به اصطلاح شاهانه و مناسب سرو در مجالس است. مرصع کلمه ای عرب…
  • املت فرانسوی

    املت فرانسوی ، صبحانه عالی و مقوی

    املت فرانسوی یکی از انواع املت و صبحانه ای کامل است. این املت از مواد مفیدی تهیه می‌شود و …
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۱ دیدگاه

  1. ضامنی

    ۱ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۰ ب.ظ

    خوب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ خرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۲ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  2. وارطانیان

    ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۳ ق.ظ

    سلام همکار گرامی
    در بخش قهوه ترک در مرحله ششم اگه این بخش رو اضافه کنید بهتر میشه : (در این مرحله قهوه وقتی به اصطلاح شکل سکه رسید از روی شعله بردارید و به تعداد لیوان ها خامه قهوه را تیکه تیکه تقسیم کنید و در آخر قهوه را اضافه کنید .) اگه اضافه بشه دقیق دقیق میشه به اصطلاح کافی شاپی در می آد .
    و در بخش هفتم در ایران به این شکل درست نمیشه و فقط شما می تونید در ترکیه آن هم در شن این را ببینید .در تهران روی گاز یا با دستگاه درست میشه .
    و در آخر قهوه روی گاز با شعله زیاد نمی سوزه فقط کفش یا خامه ای نخواهد داشت و مثل قهوه فوری میشه که جالب در نمی آد
    با تشکر از زحمات شما و ممنون از مطلب خوبتون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۲:۱۲ ب.ظ

      سلام خدمت شما همکار عزیز
      بسیار خرسند شدم از توجهتون و سپاسگزارم از نکاتی که ذکر کردید، همین الان اصلاح میکنم

      پاسخ

  3. ناجی

    ۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۷:۱۹ ب.ظ

    باسلام ممنون از شما عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق.ظ

      لطف دارید

      پاسخ

  4. آقازاده

    ۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۴:۲۲ ب.ظ

    عالـــــــــــــــــــــــــــــــــی مث همیشه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق.ظ

      سپاسگزارم از همراهیتون

      پاسخ

  5. مسرور

    ۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۳:۲۹ ب.ظ

    من حدودا میشه گفت خوب قهوه ها رو میشناسم ، ولی این تصویر برای موکا نیستش و فکرمیکنم توضیحات هم اشتباهه.
    بخاطر زیبایی ای که داره ترجیحا توی لیوان شیشه ای باید سرو بشه که دیده بشه

    پاسخ

  6. الهی

    ۲۹ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۲:۳۲ ب.ظ

    وای از اسپرسو.امان از کاپوچینو

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۹:۲۳ ق.ظ

      دقیقا

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.