خانه سلامتی خوراکی‌هایی که باید از رژیم غذایی بیماران کلیوی حذف شوند

خوراکی‌هایی که باید از رژیم غذایی بیماران کلیوی حذف شوند

۵
1
پرهیز غذایی برای هر بیماری اجتناب‌ناپذیر است. بیماران کلیوی نیز باید یک رژیم غذایی خاص را رعایت تا به سلامتی خود کمک کنند.
رژیم غذایی بیماران کلیوی

کلیه‌ها عمل بسیار مهم پاکسازی خون و دفع سموم بدن را انجام می‌دهند. در رژیم غذایی بیماران کلیوی بسیاری از غذاها مضر است و باید از لیست غذایی این افراد حذف شود. این غذاها عمدتاً شامل مقادیر بالای پتاسیم، فسفر و سدیم هستند.

رژیم غذایی بیماران کلیوی

به گزارش مجله دلتا برگرفته از اینفو سلامت؛ غذاهایی که بیماران کلیوی مصرف می کنند نسبت به میزان آسیب دیدن کلیه‌ها متفاوت است و حتماً باید فرد مبتلا به این بیماری، مراقبت‌های بهداشتی را رعایت کرده و تحت نظر یک متخصص تغذیه باشند.

نوشابه

علاوه‌بر کالری و شکر فراوانی که در نوشابه ها وجود دارد، موادافزودنی آن‌ها نیز حاوی فسفر است. فسفر افزودنی به مواد خوراکی فقط به پروتئین محدود نمی‌شود. این فسفر به شکل نمک بوده و توسط روده جذب می شود؛ در نتیجه نوشابه، به خصوص آن‌هایی که رنگ تیره دارند باید از رژیم غذایی بیماران کلیوی حذف شود.

آواکادو

با توجه به میزان پتاسیم بالا موجود در آواکادو، باید افراد دارای رژیم‌های کلیوی از مصرف آن خودداری کنند.

مواد غذایی کنسرو شده

مواد غذایی کنسرو شده اغلب دارای سدیم بالایی هستند. پرهیز از مصرف کنسرو‌ها در بیماران کلیوی توصیه می‌شود.

نان گندم کامل

از آنجاکه نان سفید به‌طور معمول فسفر و پتاسیم کمتری دارد، مصرف نان سفید در رژیم افراد کلیوی توصیه می‌شود. نان کامل حاوی سدیم است، بنابراین بهتر است که از نان‌های حاوی فسفر و پتاسیم کمتر استفاده شود.

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای دارای میزان بالایی از فسفر و پتاسیم است و باید مصرف آن در رژیم غذایی بیماران کلیوی محدود شود. برنج سفید، بلغور، گندم سیاه جایگزین‌های مناسب برنج قهوه‌ای هستند.

موز

موز یک منبع غنی از پتاسیم است و مصرف آن برای بیماران کلیوی باید محدود شود. آناناس یک میوه مفید و جایگزین خوبی برای موز است.

لبنیات

محصولات لبنی حاوی مقادیر زیاد فسفر، پتاسیم و پروتئین هستند و باید در رژیم غذایی بیماران کلیوی محدود شوند.

پرتقال و آب پرتقال

میزان پتاسیم در پرتقال و آب پرتقال بسیار بالا است. به جای آن سعی کنید از انگور، سیب یا آب این میوه‌ها استفاده کنید.

ترشی و زیتون پرورده

ترشی و زیتون پرورده حاوی سدیم زیادی است و باید مصرف آن در رژیم غذایی فرد مبتلا به بیماری کلیوی محدود شود.

زردآلو

زردآلو نیز دارای میزان زیادی پتاسیم است که می‌تواند زیان آور باشد.

سیب‌‎زمینی

سیب‌زمینی از جمله سبزی‎هایی است حاوی مقدار زیادی پتاسیم است؛ البته می‌توان با پخت آن تا 50 درصد از میزان پتاسیم سیب‌زمینی کاهش داد.

گوجه فرنگی

مقدارسدیم گوجه فرنگی نیز بالا است که می‌تواند زیان آور باشد. به‌همین سبب به بیماران کلیوی توصیه می‌شود مصرف آن‌را محدود کنند.

غذا‌های آماده و بسته بندی شده

غذاهای آماده بسته بندی شده، مقدار زیادی سدیم و مواد مضر دارند. توصیه می‌شود این غذاها  از رژیم غذایی بیماران کلیوی حذف شود.

چغندر و اسفناج

این سبزی ها نیز مقادیر زیادی پتاسیم دارند که با پخته شدن، میزان پتاسیم آن‌ها کاهش می‌یابد و باید مصرف آن‌ها محدود شود.

برای خواندن  مطالب بیشتر درباره‌ سلامتی از مجله دلتا  دیدن کنید.

  • میگرن ، چالشی تمام نشدنی

    افراد مبتلا به میگرن، برای حفظ کیفیت زندگی شغلی، تحصیلی و خانوادگی، نیاز به درک شدن بهتر، …
  • چای

    حقایق خواندنی درباره مصرف چای(+ویدئو)

    چای بخوریم یا نه؟! این نوشیدنی پرطرفدار همیشه هم مفید نیست مخصوصا اگر بیمار باشید! البته ب…
  • اسفناج

    اسفناج ؛ سبزی همه فن حریف

    اسفناج و این همه خاصیت! این سوپر سبزی مغذی فقط برای درمان کم‌خونی مفید نیست؛ با ما همراه ب…
بیشتر ببینید در سلامتی

۵ دیدگاه

  1. هاتف

    ۲ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۸:۵۲ ق.ظ

    کامل بودمرسی

    پاسخ

  2. هاتف

    ۲ اردیبهشت، ۱۳۹۸ در ۸:۵۱ ق.ظ

    لطفاً در باره رژیم غذایی کامل تر بگید

    پاسخ

  3. رضایی

    ۳۱ فروردین، ۱۳۹۸ در ۴:۳۱ ب.ظ

    خوبه

    پاسخ

  4. مدیری

    ۳۱ فروردین، ۱۳۹۸ در ۴:۲۷ ب.ظ

    مطالب خوبی داشت

    پاسخ

  5. مدیری

    ۳۱ فروردین، ۱۳۹۸ در ۴:۲۵ ب.ظ

    عالی بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.