خانه سلامتی تبخال، علل و درمان آن

تبخال، علل و درمان آن

۰
0
ویروس تبخال می‌تواند مدت‌ها به‌صورت پنهان در بدن زنده بماند و به‌صورت دوره‌ای سبب ایجاد تاول‌هایی بشود که می‌ترکند و تبدیل به زخم‌های سرباز می‌شود.
درمان تبخال

تبخال  از جمله‌ عارضه‌هایی است که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. ویروس این بیماری بسیار مُسری است و باید تمهیداتی برای پیشگیری از آن اتخاذ شود. در این مطلب از مجله دلتا  به معرفی راه‌های درمان تبخال خواهم پرداخت.

علائم تبخال

  • ایجاد زخم یا تاول‌هایی در اطراف لب، درون دهان، دستگاه تناسلی و قسمت بالای ران.
  • این زخم‌ها گاهی اوقات دردناک و چرکین هستند. در اطراف ناحیه‌ زخم نیز درد، حساسیت و وَرَم وجود خواهد داشت.
  • بیمار می‌تواند قبل از بروز تبخال وجود آن را حس کند چرا که قبل از بروز تبخال، دچار حس خارش و حساسیت می‌شود.
  • برخی افراد مبتلا به تبخال نشانه‌های بیماری سرماخوردگی ازجمله خستگی، بی‌قراری، درد یا کمی تب را از خود بروز می‌دهند.

علائم تبخال

علل بروز تبخال

انواع ویروس تبخال از طریق تماس مستقیم با ناقل ویروس، منتقل می‌شوند. ویروس در دهان، ناحیه‌ تناسلی و مایع مخاطی وجود دارد و از طریق تماس پوست با پوست و تماس با زخم  انتقال پیدا می‌کند.

خوراکی‌های مفید برای درمان تبخال

همه‌ افرادی که به تبخال دچار می‌شوند، نشانه‌های مشترکی را از خود بروز نمی‌دهند. تعداد زخم‌ها، میزان شدت آن‌ها، میزان مسری بودن و مدت زمانی که روی بدن باقی می‌مانند، به قدرت دستگاه ایمنی افراد بستگی دارد. خوراکی‌های زیر برای درمان تبخال مناسب‌اند:

مواد مغذی

اولین قدم برای درمان تبخال افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن است. به این منظور باید از مواد مغذیِ بیشتری استفاده کنید. با اضافه کردن این مواد به رژیم غذایی خود، تا جای ممکن جلوی ویروس تبخال را خواهید گرفت.

مواد غذایی سرشار از لیزین

این آمینو اسید از تکثیر ویروس تبخال جلوگیری می‌کند. حبوبات، ماهی، بوقلمون، مرغ و سبزیجات حاوی لیزین هستند.

سبزیجات قرمز و نارنجی‌ رنگ

این نوع از سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل کاروتنوئیدها (که در هویج یافت می‌شود)، بیوفلاونوئیدها و ویتامین C است که به از بین بردن جای زخم و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

ماهی

ماهی یکی از منابع مهم تأمین امگا ۳ برای بدن است که به درمان التهاب و ترمیم بافت‌ها کمک می‌کند.

پروتئین

افرادی که به تبخال مبتلا شده‌اند، به پروتئین بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل باید از مواد غذایی سرشار از پروتئین همچون ماهی‌های غیرپرورشی، مرغ و گوشت قرمز کم‌چرب استفاده و در هر وعده‌ی غذایی، ۱۰۰ گرم پروتئین دریافت کنند.

علت تبخال

زینک

زینک (روی) برای انجام واکنش‌های شیمیایی‌ای که منجر به ترمیم و محافظت از بدن در برابر ویروس‌ و عفونت‌ها می‌شوند، ضروری است.

استفاده از زینک به‌صورت موضعی روی پوست برای درمان تبخال مفید است. البته دریافت زینک از طریق مصرف پروتئین می‌تواند به فرایند بهبود کمک کند. خوراکی‌هایی مانند جگر، گوشت گاو، آجیل و سبزیجاتی مثل اسفناج سرشار از زینک هستند.

مواد غذایی مضر برای تبخال

بعضی از مواد غذایی سبب افزایش التهاب، ضعف سیستم ایمنی بدن و افزایش حساسیت پوستی خواهند شد:

۱. قند و شکر اضافه‌شده به مواد غذایی

۲. الکل

۳. مواد غذایی فرآوری‌شده

۴. مواد غذایی اسیدی

درمان خانگی تبخال

بیشتر ببینید در سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

ویروس کرونا و توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی

استفاده طولانی از ماسک، هنگامی که به درستی استفاده شود هیچ مشکلی در پی ندارد. این کار، نه …