ایجاد آلودگی صوتی و مجازات های آن

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
بر اساس تبصره یک ماده ۲۹ قانون هوای پاک، ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط وسایل نقلیه موتوری مجازات دارد. در مجله ادامه میزان مجازات آلودگی صوتی ذکر شده است.
جرم آلودگی صوتی

آثار آلودگی صوتی روی سلامت شهروندان شامل کاهش تمرکز، اختلالات عصبی، افزایش فشار خون، استرس و اضطراب است. به همین دلیل سر و صدا در هر صورتی که باشد جرم به حساب می‌آید و اگر موجب آزار و اذیت دیگران شود باید فرد خاطی به مجازات برسد. در مجله دلتا به بررسی جرم ایجاد آلودگی صوتی و مجازات آن پرداخته شده است.

راه‎های کاهش آلودگی صوتی

۱. نصب دیوارهای صوتی در بزرگراه‌ها یکی از شناخته‌شده‌ترین و مؤثرین راهکارهای کاهش آلودگی صوتی است که میانگین تراز صوت را حدود ۱۰ تا ۱۵ دسیبل کاهش می‌دهد. اما معایب خاص خود را هم دارد و نمی‌توان به‌ صورت وسیع از این راهکار استفاده کرد. از جمله این معایب محدودیت ارتفاع دیوارهای صوتی است. معمولا این دیوارها ۶ متری است و فقط طبقات اول و دوم ساختمان ها را پوشش می‎دهد و همچنان سایر طبقات بالایی در معرض صدای بیش از حد استاندارد قرار خواهند داشت. بنابراین در مواردی که ارتفاع ساختمان‌های مجاور بزرگراه زیاد باشد کاربرد نداشته و مؤثر نخواهد بود. همچنین این دیوارها بسیار هزینه‌بر است. مکان نصب این دیوارها در مجاورت بزرگراه‌ها و در نقاطی است که مناطق مسکونی و یا کاربری‌های حساس با فاصله کم نسبت به بزرگراه قرار گرفته‌اند. باید فضای کافی به لحاظ احداث فونداسیون برای نصب دیوار صوتی وجود داشته باشد. از طرف دیگر استفاده گسترده از این دیوارهای صوتی باعث برهم خوردن مناظر شهری خواهد شد.

آلودگی صوتی

۲. راهکارهای کاهشی دیگری مانند استفاده از پنجره‌های دوجداره استاندارد، جذب‌ کننده صدا در بدنه ساختمان‌هاست.

۳. رعایت فاصله مناسب بین کاربری مسکونی با بزرگراه

۴. استفاده از پوشش گیاهی به شکل تخصصی باید مدنظر قرار داده شوند.

۵. افزایش سطح آگاهی و فرهنگ عمومی در ارتباط با آلودگی صوتی نیز موضوعی است که نباید از آن غافل شد.

مجازات ایجاد آلودگی صوتی

بر اساس تبصره یک ماده ۲۹ قانون هوای پاک، ایجاد هر گونه آلودگی صوتی توسط وسایل نقلیه موتوری مجازات دارد. مطابق با این قانون ایجاد آلودگی صوتی توسط وسایل نقلیه برای بار اول مجازات نقدی معادل یک میلیون ریال است. در صورت تکرار این امر فرد خاطی باید دو برابر جریمه مذکور را پرداخت کند و در صورت تکرار بیش از دو بار به پرداخت جریمه نقدی معادل سه میلیون ریال محکوم می‌شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با میزان جریمه خودرو در پیاده‌رو “جریمه پارک خودرو در پیاده رو” را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …