خانه آشپزی سوتی پلو ؛ غذای سنتی اردبیل

سوتی پلو ؛ غذای سنتی اردبیل

۰
1
سوتی پلو از غذاهای محلی اردبیل است که به‌طور معمول در چهارشنبه سوری و ایام نوروز سرو می‌شود.
سوتی پلو اردبیل

سوتی پلوی اردبیل در کنار ماهی دودی، گوشت، خرما و کشمش سرو می‌شود. این غذا طعمی عالی و بی نظیر دارد و به آن شیرپلو هم گفته می‌شود. بخش آشپزی مجله دلتا در اولین روز سال نو با آموزش پخت سوتی پلوی اردبیل به روز شده است.

مواد لازم تهیه سوتی پلو :

  • برنج ۴ پیمانه
  • شیر ۴ پیمانه
  • نمک و زعفران به میزان لازم
  • کره یا روغن حیوانی به میزان لازم

طرز تهیه :

  • برای تهیه سوتی‌پلو ابتدا برنج را از چند ساعت قبل بشویید و بگذارید با آب و نمک خیس بخورد. سپس، برنج را آبکشی کنید تا شوری نمک رفع شود.
  • برنج را با شیر، زعفران و کمی نمک در قابلمه مناسبی بریزید و روی شعله قرار دهید (درب قابلمه باز بماند تا شیر سر نرود).
  • کره را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. وقتی شیر کاملا جذب شد در قابلمه را بگذارید و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.
  • قابلمه را از روی شعله بردارید. اگر از قابلمه نچسب استفاده کرده اید می‌توانید آن را برگردانید و سوتی پلو خوشمزه قالبی با ته دیگی خوشرنگ و مجلسی داشته باشید.

هنگام دم کشیدن سوتی پلو مراقب باشید که برنج بیشتر از بیست دقیقه دم نکشد چون خیلی زود ته دیگ آن تیره شده و می‌سوزد. روی سوتی پلو را با کمی خلال پسته و کشمش تزیین و سرو کنید. برای طعم‌دهی بیشتر به این غذا می‌توانید از دارچین، هل یا گلاب استفاده کرده و در حین پخت به برنج اضافه کنید.

سوتی پلو

  1. در کنار سوتی پلوی اردبیل می‌توانید مقداری کشمش و خرما را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در روغن یا کره همراه با دارچین تفت دهید و با آن سرو کنید. قبل از تفت دادن، هسته‌های خرماها را جدا کرده و آن را به تکه‌های کوچک ‌تر تقسیم و همچنین کشمش را کمی در آب خیس کنید.
  2. شیر پلو با ماهی نیز سرو می شود. می‌توانید ماهی دودی تهیه کرده و هنگام دم کشیدن برنج آن را در قابلمه قرار دهید تا برنج عطری دودی داشته باشد.
  3. برای سرو گوشت با این غذا، باید مقداری گوشت را با نمک، فلفل و پیاز تفت دهید یا آن را به شکل کوفته قلقلی آماده و سرو کنید.
  4.  شیر پلو همراه با خورشت‌هایی با طعم شیرین مانند خورشت هویج یا فسنجان نیز سرو می‌شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز پخت غذاهای سنتی “تاک پلو، غذای محلی شاهرودی” را مطالعه کنید.

  • طرز تهیه‌ سالاد تن ماهی

    طرز تهیه‌ سالاد تن ماهی

    از تن ماهی علاوه بر وعده غذای اصلی می‌توان در تهیه سالاد نیز استفاده کرد. سالاد تن ماهی یک…
  • طرز تهیه نان رول

    طرز تهیه نان رول خانگی

    خوردن یک نان خوشمزه و خانگی برای صبحانه هر کسی را به اشتها می‌آورد. نان رول با طعمی دلچسب …
  • طرز تهیه دلمه کباب

    طرز تهیه دلمه کباب هلندی

    دلمه کباب از غذاهای سنتی هلندی با روش پخت آسان است. از آنجاکه دلمه از پیش غذاها و غذاهای م…
بیشتر ببینید در آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه‌ سالاد تن ماهی

از تن ماهی علاوه بر وعده غذای اصلی می‌توان در تهیه سالاد نیز استفاده کرد. سالاد تن ماهی یک…