ثبت و جستجوی ملک
اپلیکیشن مجله دلتا اپلیکیشن مجله دلتا را دانلود کنید
خانه آشپزی طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

۰
3
دلمه برگ موی آذربایجان از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی و غربی و مخصوص روزهای عید است.
پخت دلمه تبریزی

دلمه یکی از غذاهای سنتی و مرسوم در بسیاری از نقاط ایران است اما در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی سابقه و جایگاه ویژه ای داشته و در انواع گوناگون طبخ می شود. مشهورترین این دلمه‌ها، دلمه برگ مو است. با مجله دلتا و آموزش پخت دلمه آذربایجان همراه باشید.

مواد لازم دلمه آذربایجان:

  • برگ مو ۴۰-۵۰ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • برنج نصف پیمانه
  • گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر: ۴-۵ قاشق خرد شده (شوید و پیازچه و تره اختیاری)
  • پیاز متوسط دو عدد
  • لپه ۱/۳ پیمانه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه آذربایجان:

از شب قبل لپه را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. برنج را نیز از چند ساعت قبل از پخت دلمه خیس کنید.

  • برنج و لپه ها را به صورت جداگانه بپزید. دقت کنید که لپه‌ها به طور کامل پخته شود، اما برنج را کمی دون و نیمه پخت بردارید.
  • پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با زردچوبه در روغت تفت دهید.
  • بعد از اینکه پیازها سبک و طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. سبزی خرد شده را نیز به گوشت در حال تفت اضافه کنید.
  • لپه و برنج را همراه fh نمک و فلفل به مواد اضافه کنید.

دلمه تبریزی

در کف قابلمه‌ای که برای پخت دلمه‌ها در نظر گرفته‌اید، چند برگ مو پهن کنید تا دلمه ها نسوزد.

اگر برگ هایی که برای پخت دلمه آذربایجان انتخاب کرده‌اید تازه هستند چند دقیقه آن‌ها را بجوشانید تا نرم شوند.

  • برگ مو را به پشت پهن کنید و یک قاشق از مواد دلمه را روی آن بریزید.
  • دو قسمت پایینی برگ مو را روی مواد بگذارید و سپس از دو سمت کناری، برگ مو را به داخل خم کنید به شکلی که کاملا روی مواد قرار بگیرد و مواد را بپوشاند.
  • برای پخت دلمه می توانید از نصف یک بسته عصاره گوشت، نصف لیوان آب و آبغوره به همراه کمی شکر استفاده کنید. این مخلوط را روی شعله بگذارید و به آن کره اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس ترکیب به جوش آمده را روی دلمه ها بریزید.
  • یک کاسه بزرگ یا پیشدستی تمیز روی دلمه ها قرار دهید تا هنگام پخت از هم وا نرود و در قابلمه را بگذارید.
  • شعله را روی متوسط رو به کم قرار دهید و بگذارید برای یک ساعت بپزد.

توجه داشته باشید که زمان پخت برای انواع دلمه‌‌ها متفاوت است.

  • آلبالو پلو با گوشت قلقلی

    آلبالو پلو با گوشت قلقلی

    برخی از انوع قاطی پلوها به دلیل رنگ و لعاب و مواد اولیه‌ی خاص‌تری که دارند، مجلسی و رسمی م…
  • طرز تهیه رشته پلو

    طرز تهیه رشته پلوی مجلسی

    در آشپزی ایرانی پلوهای مخلوط که به آن‌ها قاطی پلو هم گفته می‌شود بسیار متنوع است یکی از ای…
  • طرز تهیه کوکوی شیرین

    طرز تهیه کوکوی شیرین

    در آشپزی ایرانی بعد از برنج، کوکو است که به عنوان یک غذای سبک، نانی و خوشمزه حرف اول را می…
بیشتر ببینید در آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

برخی از انوع قاطی پلوها به دلیل رنگ و لعاب و مواد اولیه‌ی خاص‌تری که دارند، مجلسی و رسمی م…

پیشنهاد سردبیر

ودیعه مسکن

ودیعه مسکن مستاجران را دولت می‌پردازد

ودیعه مسکن مستاجران را دولت می پردازد، وزیر راه و شهرسازی با بیان این مطلب گفت: مبلغ تسهیلات مستأجرانی که کد رهگیری دارند، در اختیار مالک خانه قرار می‌گیرد و مستاجران فقط سود و کارمزد آن را پرداخت می‌کنند و بعد از پایان قرارداد، مبلغ ودیعه به بانک برگردانده می شود.

وبگردی

جدیدترین مطالب

مشاهده موارد بیشتر
وب سایت دلتا؛ ثبت و جستجوی هر نوع ملک