دستور پخت خورشت خلال کرمانشاهی خوشمزه با زرشک

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
خورشت خلال یک غذای خوشمزه و مقوی از کرمانشاه است که طرفداران بسیاری دارد.
خورشت خلال

خورشت خلال یکی از خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای کرمانشاهی است که با گوشت گوسفندی و خلال بادام پخته می‌شود. اما در این مقاله مجله دلتا می‌خواهیم به این دستور کمی زرشک سیاه اضافه کنیم و یک غذای خوشمزه تهیه کنیم. در ادامه پیشنهاد می‌کنیم غذای خورشت هویج با آلو بدون گوشت را تهیه کنید و از آن لدت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورشت خلال

  • خلال بادام 200 گرم
  • گوشت گوسفندی 600 گرم
  • زرشک سیاه نصف پیمانه
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • هل و دارچین به مقدار لازم
  • زعفران آب کرده به مقدار لازم
  • گلاب به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت خلال

  • در مرحله اول خلال بادام را از شب قبل در آب یا مقداری گلاب خیس می‌کنیم که خوشمزه و نرم شود.
  • همچنین پیشنهاد می‌کنیم زرشک سیاه را از شب قبل در یک ظرف بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کنید. ضمن اینکه هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید تا رنگ تیره زرشک از بین برود.
  • برای خورشت خلال می‌توانید از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید. نکته مهم درباره خورشت خلال این است که حتماً گوشت‌ها به قطعات ریز برش داده شود و مانند گوشت قیمه‌ای نباشد.

نکته: برای اینکه خورشت خلال شفاف داشته باشید، قبل از اینکه گوشت را تفت دهید کمی در آب بجوشانید تا کف قهوه‌ای و تیره رنگ گوشت از ان جدا شود و سپس گوشت‌ها را بشویید. شاید لازم باشد این کار را دو بار انجام دهید تا به طور کامل رنگ تیره گوشت از آن جدا شود.

  • پیازها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و سپس با یک چاقوی تیز کاملاً خرد و ریز می‌کنیم؛ برای نتیجه بهتر می‌توانید رنده کنید. بهتر است که پیاز درون خورشت معلوم نباشد. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و درون آن روغن مایع و روغن کرمانشاهی اضافه کنید. قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
  • پیازها و گوشت‌ها را به قابلمه اضافه کنید و زردچوبه، فلفل و سایر ادویه‌های دلخواه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شود.
  • بعد از تفت خوردن گوشت و عوض شدن رنگ آن، 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد.
  • در ظرفی جدا بادام‌ها را با مقدار کمی روغن تفت دهید و کمی زعفران آب کرده به آن اضافه کنید. سپس 2 پیمانه آب به آن اضافه کنید تا خلال‌ها بپزد.
  • بعد از یک ساعت و نیم گوشت‌ها را به همراه خلال‌های نیم‌پز ترکیب کنید تا و اجازه دهید به مدت نیم ساعت خلال به همراه گوشت پخته شود.
مطلب پیشنهادی:  ثروتمند ترین شهر ایران کجاست؟

خورشت خلال

  • چوب یا پودر دارچین را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله توصیه می‌کنیم از چوب استفاده کنید تا به واسطه پودر، خورشت کدر نشود.
  • داخل یک تابه کوچک کمی روغن بریزید و داغ کنید. سپس کمی رب بریزید و تا زمانی که خامی آن گرفته شود صبر کنید. بعد از گرفتن خامی رب، به قابلمه خورشت اضافه کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله رب را اضافه کنید و از قبل گوشت را با رب نپزید.
  • از قبل لیمو عمانی را در لیوان آب خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود و سوراخ کنید و به خورش اضافه کنید.
  • کمی از خورشت را بچشید و در صورت نیاز کمی نمک و چند عدد هل به آن اضافه کنید.
  • در نیم ساعت اخر قبل از سرو به خورشت زعفران  و گلاب اضافه کنید. کمی از زرشک سیاه هم بر روی خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد.

امیدواریم دستور پخت خورشت خلال که امروز آموزش دادیم برای شما مفید باشد و از آن استفاده کنید.

تعداد کلمات مطلب: 603

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه ترشی انبه تند به سبک جنوبی ها

ترشی انبه یکی از خوشمزه‌ترین ترشی‌ها است که از آسیای جنوبی و جنوب شرقی وارد ایران شده است.…