مجازات فحش دادن به زن بسیار سنگین است

۶
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
توهین و فحاشی کردن یکی از انواع جرم خشونت است که دارای مجازات سنگین در قانون مجازات اسلامی است.
مجازات فحش دادن به زن

یکی از سؤالاتی که بسیار از افراد از ما می‌پرسند آن است که مجازات فحش دادن به زن چیست؟ قانون‌گذار با جرم‌انگاری کردن توهین و فحاشی‌کردن، حق شکایت برای زن را در نظر گرفته است؛ لذا زن می‌تواند با رعایت شرایط از همسر خود بابت توهین و فحاشی شکایت کند. همراه دلتامگ باشید.

جرم توهین به زن

جرم فحش دادن به زن طبق قانون مجازات اسلامی در سه حالت می‌تواند تحقق یابد.

حالت اول در جایی است که توهین و فحش دادن به زن در یک مکان مخصوص بوده و در مکان عمومی انجام نشود. در این حالت نمی‌توان عنوان قذف را روی آن گذاشت.

حالت دوم از فحش دادن به زن در جایی است که جرم توهین و فحاشی‌کردن به همسر در اماکن عمومی و معابر صورت‌گرفته و باعث بردن آبروی زن در محیط اجتماعی می‌شود.

اما جرم‌انگاری فعل توهین به زن و فحاشی به همسر، در همین دو حالت خلاصه نشده و در ماده دیگری از قانون مجازات نیز، تحت عنوان قذف به آن اشاره شده است.

قذف یعنی نسبت‌دادن زنا و لواط به شخص دیگر است که از شرایط آن، این موضوع است که شخص قذف کننده، به معنای آن کلمات، آگاه باشد و به طور مشخص، قصد نسبت‌دادن آن الفاظ به مخاطب را داشته باشد.

جرم توهین به زن

مجازات فحش دادن به زن

طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی، مجازات فحش دادن به زن تا ۷۴ ضربه شلاق یا پنجاه‌هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی پیش‌بینی شده است. برای تحقق این جرم قیدی توسط قانون‌گذار ذکر نشده؛ اما ازآنجایی‌که حکم توهین به زن در اماکن عمومی در ماده‌قانونی جداگانه‌ای بیان شده است، می‌توان این ماده را ناظر بر توهین در مکان‌های خصوصی و در غیر مورد قذف، دانست.

مطلب پیشنهادی:  آیا حمل سلاح سرد مجازات دارد؟

ماده ۶۱۹ قانون مجازات که موضوع آن به طور خاص زنان و کودکان هستند، مخاطبان توهین محدود شده و فضای ارتکاب جرم نیز تنها شامل اماکن عمومی و معابر می‌شود. مجازات فحش دادن به زن در این ماده حبس از دو تا شش ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق، پیش‌بینی‌شده است.

یکی از اشکال توهین، در قالب جرم قذف تحقق می‌یابد که در دسته جرائم حدی قرار می‌گیرد و دارای حکم مجازاتی سنگین‌تر است و در صورت اثبات وقوع آن، مرتکب به مجازات ۸۰ ضربه شلاق محکوم می‌شود. طبق ماده ۲۵۱ قانون مجازات اسلامی، برای اثبات جرم قذف، مرتکب باید عاقل، بالغ، مسلمان بوده و به معنای کلمات مورد استعمال آگاه باشد.

فحش دادن به زن

یکی از انواع جرم توهین در قالب قذف است. این جرم در دسته جرایم حدی قرار داشته و دارای مجازاتی سنگین است. در صورت اثبات وقوع این جرم، مرتکب به مجازات ۸۰ ضربه شلاق محکوم می‌شود. طبق ماده ۲۵۱ قانون مجازات اسلامی، برای اثبات جرم قذف، مرتکب باید عاقل، بالغ، مسلمان بوده و به معنای کلمات مورداستفاده علم داشته و آگاه است.

طبق بندهای ماده ۲۶۱ قانون مجازات اسلامی، قانون‌گذار شرایطی را پیش‌بینی کرده که در آن مرتکب جرم قذف، مجازات نمی‌شود. از جمله این شرایط، لعان همسر توسط مرد است.

طبق این ماده اگر مرد، همسر خود را بعد از قذف به زنای قبل یا زمان زوجیت لعان کند، مجازات قذف در خصوص وی جاری نمی‌شود.

تعداد کلمات مطلب: ۴۹۶

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

نحوه محاسبه عوارض شهرداری و مالیات بر املاک

در این مطلب از مجله دلتا، به نحوه محاسبه عوارض شهرداری و مالیات بر املاک پرداخته می‌شود. ه…