خشک کردن شوید با 3 روش ساده

1
21
زمان مطالعه: 4 دقیقه
برای جلوگیری از زرد شدن شوید هنگام خشک کردن آن، این مطلب را مطالعه کنید.
خشک کردن شوید

بسیاری از خانم‌ها علاقه دارند که خشک کردن سبزیجات معطر را خود در خانه انجام دهند؛ خشک کردن شوید در منزل، جزو همین سبزیجات معطر به شمار می‌آید که در آشپزی نیز بسیار کاربرد دارد؛ اما از مهم‌‎ترین سوالاتی که در هنگام خشک کردن شوید در خانه برای ما به وجود می‌آید این است که چگونه شوید را خشک کنیم که زرد نشود؟ به همین منظور در این مطلب از دلتامگ قصد داریم مناسب‌ترین روش خشک کردن شوید در منزل را به شما آموزش دهیم.

بهترین روش خشک کردن شوید

بعد از اینکه به مقدار لازم شوید خریداری کردید، برای از بین بردن میکروب و آلودگی روی آن بهتر است شویدها را به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب خنک خیس کنید و روی آن چند قطره مایع ظرفشویی بریزید. خشک کردن شوید روش‌های مختلفی دارد که در ادامه به بهترین‌ آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

خشک کردن شوید

خشك كردن شويد در ماكروفر

بعد از اینکه شویدها را شستید، روی پارچه تمیز بریزید؛ بعد از آنکه آب شویدها به طور کامل گرفته شد؛ شویدها را درون یک ظرف مناسب ریخته و در ماکروفر بگذارید؛ اما توجه داشته باشید که قبل از ریختن آن توی بشقاب زیر سبزی‌ها یک تکه دستمال پهن کنید؛ ماکروفر را روی حداکثر قدرت قرار دهید و هر 10 ثانیه در ماکروفر را باز کنید و سبزی را زیر و رو کنید. روند خشک شدن کامل شویدها 2 دقیقه زمان می‌برد؛ در پایان، شوید خشک را با دست خرد کنید و درون ظرف بریزید.

خشک کردن شوید با پنکه و به روش سنتی

بعد از آنکه شوید را به روش گفته شده خشک کردید، لازم است که شوید‌ها را روی یک پارچه نخی پهن کرده و برای آنکه با مشکل همیشگی زرد شدن شویدها مواجه نشوید، روز اول خشک کردن شوید، جلوی آن پنکه‌ای با دور متوسط قرار دهید و اجازه دهید یک روز باد پنکه به آن بخورد؛ استفاده از این روش باعث می‌شود شویدها زودتر خشک شوند و در نتیجه مانع زرد شدن آن می‌شود. بعد از گذشت این مدت، اجازه دهید دو تا سه روز دیگر نیز شویدها در محیط اتاق بماند تا کاملا خشک شوند.

خشک کردن شو

نحوه خشك كردن شويد روی بخاری

بخاری و یا شوفاژ یک روش سنتی و کارآمد برای خشک کردن شوید در زمستان است. برای خشک‌کردن شوید روی بخاری، ابتدا باید مراحل شستن و آب‌گیری شویدها را مانند روش‌های بالا انجام دهید؛ سپس یک پارچه تمیز را روی شوفاژ یا بخاری پهن کنید و شویدها را روی آن قرار دهید. توجه داشته باشید که حرارت باید به همه سبزی‌ها به طور یک نواخت برسد. برای خشک شدن کامل شویدها به 4 تا 12 ساعت زمان نیاز دارید.

نکات مهم در خشک کردن شوید

  1. شوید هایی که در سایه خشک شوند، خوش رنگتر می شوند.
  2. تقریبا هر یک کیلو شوید تازه، 50 گرم شوید خشک می دهد.
  3. برای داشتن نتیجه بهتر و زودتر خشک کردن شوید، شویدها را به صورت دسته ای خرد و سپس خشک کنید.
  4. برای خشک کردن شوید، زیر آن‌ها پارچه تمیز نخی پهن کنید و از پهن کردن روزنامه خودداری کنید، زیرا سرب موجود در روزنامه برای سلامت بدن مضر است.
  5. در هنگام شب شویدها را به مکان سربسته‌ای منتقل کنید یا روی شویدها را با پارچه‌ای بپوشانید، زیرا هوای سرد شب، سبب جذب رطوبت و پلاسیده شدن سبزی می‌شود.
  6. بعد از خشک شدن شویدها، آن‌ها را الک کنید تا شوید یک‌دست‌تر و ریزتری داشته باشید.
مطلب پیشنهادی:  تهیه کیک ساده با سه قلم مواد بدون فر

خشک کردن شوید

ظروف مناسب نگهداری شوید خشک

  • بهتر است ظروف نگهداری شوید پلاستیک یا شیشه باشد.
  • سعی کنید شویدها را درون ظرف در بسته و در جایی قرار دهید که رطوبت نداشته باشند.
  • لازم به ذکر است که مدت زمان نگهداری از شوید خشک شده نهایتا یک سال است و بعد از آن خاصیت و کیفیت خود را از دست خواهد داد.

خواص شوید خشک

همانطور که گفتیم شوید خشک جزو سبزی‌های معطری است که در بسیاری از غذاها و یا پیش‌غذاها استفاده می‌شود؛ خاصیت شوید خشک برای بدن بسیار زیاد است به گونه‌ای که در طب سنتی نیز بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد؛ این سبزی معطر سرشاز ار ویتامین‌های A ،B ،C، پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی است که می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها نقش موثری داشته باشد؛ از دیگر خواص شوید خشک برای بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خاصیت ضد سرطانی خشک کردن شوید

در شوید خشک آنزیم گلوتاتیون فعال است که باعث می‌شود مولکول‌های آنتی اکسیدان به مولکول‌های اکسید شده بچسبد و از رادیکال‌ها محافظت کند و مانع از رشد سلول‌های سرطانی شود.

کمک به هضم بهتر مواد و جلوگیری از نفخ شکم

برای سوءهاضمه و نفخ شکم، استفاده از شوید خشک بسیار مفید است به همین دلیل اگر خشک کردن شوید را خودتان در خانه انجام دادید، هنگام نفخ شکم حدود 30 گرم از آن را بجوشانید و میل کنید خواهید دید که به راحتی نفخ روده از بین می‌رود؛ علاوه بر آن شوید خشک باعث افزایش ترشح صفرا و جلوگیری از تجمع باد در روده می‌شود و اشتها را بهبود می‌بخشد.

تقویت استخوان

از دیگر خواص خشک کردن شوید در خانه و استفاده آن، کمک به سلامت استخوان‌ها است؛ چرا که شوید منبع کلسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند؛ بنابراین مصرف آن خصوصا در دوران یائسگی بسیار سودمند است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. در صورتی که علاقه دارید با طرز تهیه نعنا خشک آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.

سخن آخر

اگر هنگام خشک کردن شوید مشاهده کردید که برگ‌های آن زرد شده است، مهم‌ترین علت آن تلنبار شدن شویدها روی یکدیگر هنگام پهن کردن آن‌ها است و یا اینکه شوید را در محیطی گرم قرار داده‌اید و فراموش کرده‌اید که آن‌ها را زیر و رو کنید.

تعداد کلمات مطلب: 926

اپلیکیشن مجله دلتا

یک نظر

  1. ناشناس

    13 مرداد 1402 در 11:31 ق.ظ

    ممنون جالب بود ومفید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

مربای فلفل خوشمزه و متفاوت

مربای فلفل یکی از مرباهای خاص و متفاوت است که ترکیبی جذاب از طعم‌های شیرین و تند را ارائه …