چه نکاتی را باید در تنظیم قولنامه در نظر گرفت؟

0
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
قولنامه دارای ضمانت اجرایی است و تخلف از آن منجر به پرداخت جریمه می‌شود.
تنظیم قولنامه

یکی از رایج‌ترین قرادادها در امور ملکی تنظیم قولنامه است که در آن طرفین معامله نسبت به خرید یا فروش ملک به یکدیگر متعهد می‌شوند. همراه دلتامگ باشید.

چه نکاتی را باید در تنظیم قولنامه در نظر گرفت؟

قولنامه از جمله قراردادهای مهم الزام‌آور به شمار می‌رود. لازم است قبل و نیز حین تنظیم آن نکاتی را در نظر گرفت. از جمله این نکات مهم تنظیم قولنامه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خریدار ملک را خودش ببیند تا از مورد رهن و وثیقه نبودن آن اطمینان حاصل کند.
  • قولنامه را باید در سه نسخه تنظیم کرد و تا حد امکان از تنظیم قولنامه‌های دستی و بدون در نظر گرفتن شروط کافی پرهیز شود.
  • در تنظیم قولنامه که در دفتر معاملات ملکی باید علاوه بر امضای فروشنده و خریدار مهر و امضای صاحب بنگاه قید شود. همچنین دو نفر به عنوان شاهد باید قولنامه را امضا کنند.
  • مشخصات مورد معامله با آنچه در سند ذکر شده است را تطبیق دهند. چنانچه مورد معامله، خانه است دقت شود ملحقات ملک مانند آب، برق و پارکینگ در متن سند قید شده باشد.
  • مال مورد معامله، چنانچه از طریق ارث به فروشنده رسیده باشد، در اینصورت خریدار باید گواهی انحصار وراثت و تسویه حساب مالیات بر ارث را نیز مشاهده کند.
مطلب پیشنهادی:  تغییر کاربری در حریم شهری

تنظیم کردن قولنامه

چه خواسته‌هایی براساس قولنامه قابل مطالبه هستند؟

مفاد قولنامه‌ها اغلب به صورتی پیش‌بینی می‌شود که طرفین معامله در تاریخ معینی در دفترخانه حاضر شده و معامله‌ را بر اساس شرایط قولنامه انجام دهند. در صورتی ‌که هر یک از آن‌ها در موعد مقرر از حضور در دفترخانه و انجام معامله خودداری کنند باید مبلغی به عنوان وجه التزام به طرف مقابل پرداخت شود.
در صورتی‌که در متن قولنامه درج شده باشد: «در صورت تخلف، فروشنده علاوه بر اینکه ملزم به اجرای قرارداد خواهد بود، مبلغی نیز می‌بایست به عنوان وجه التزام به خریدار بپردازد.» این توافق بر اساس ماده ۱۰ قانون مدنی محترم است و در چنین صورتی الزام فروشنده به انجام معامله و مطالبه وجه التزام منعی ندارد.

قولنامه

پیشنهاد مطالعه: معامله ملک با وکالتنامه و نکات بسیار مهم آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

قانون جدید سهم زن از ارث شوهر

طبق قانون مدنی، سهم زن از ارث شوهر در صورتی که مرد فرزندی داشته باشد یا نداشته باشد متفاوت…