
رنگها از دسته عناصری هستند که در طراحی دکوراسیون منزل نقش مهمی دارند. انتخاب رنگ برای دکوراسیون خانه باید به گونهای باشد که بتوان آن را با نقاط مختلف هماهنگ کرد و هارمونی لازم را به وجود آورد. بنابراین نیاز است تا در خصوص رنگها اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید دکوراسیون جذابی را طراحی کنید. اگر شما هم علاقهمند هستید درباره دنیای رنگها و تاثیر آن بر نقاط مختلف خانه بدانید، تا پایان این مطلب با دلتامگ همراه باشید.
هر رنگ چه مفهومی را به ما منتقل میکند؟
قبل از اینکه شروع به طراحی دکوراسیون منزل کنید، لازم است قبل از آن با مفهوم هر رنگ به خوبی آشنا شوید تا انتخاب راحتتر و اصولیتری داشته باشید.
- قرمز: صبر، فعالیت، هیجان، رهبری، اعتماد بنفس، جاه طلبی، قدرت
- آبی: روح، خرسند، جاه طلب، نجات، کنترلگر
- صورتی: عشق، احترام، گرما، احساس
- بنفش: خلاق، عمیق، محرک، قابل اعتماد، خیالباف
- نارنجی: گرم، مثبتگرا، آزاد، با انگیزه
- سبز: تعادل، رشد، دست و دل باز، امنیت، پناهگاه، شفاف
هنگام انتخاب رنگ برای هر قسمت خانه باید به چه نکاتی توجه کرد
از مهمترین گامها هنگام انتخاب رنگ برای خانه، شناسایی عناصر ثابت است. عناصر اصلی کابینت، پیشخوان، کفپوشها، اپن و کاشی دیوارها میباشند. با توجه به اینکه بیشتر عناصر ثابت خانه رنگهایی خنثی هستند، اما برای ست کردن سایر رنگها با این عناصر لازم است زیرطیف رنگهای خنثی را شناسایی کنید. چند روش برای هماهنگی رنگ با عناصر خنثی در خانه وجود دارد. برای مثال اگر عناصر خنثی طیف گرم دارند میتوانید برای هماهنگی، سایر رنگها را گرم انتخاب کنید یا برعکس اگر رنگ عناصر خنثی مانند کابینت شما سفید است، از رنگهای مشکی و متضاد استفاده کنید.
رنگهای مناسب برای هر قسمت خانه
آشپزخانه
سعی کنید برای آشپزخانه رنگی را انتخاب کنید که شادیآور باشد و انرژی مثبتی را به شما انتقال دهد. برای مثال رنگ زرد، گزینه مناسبی است و میتواند به افزایش سوخت و سازتان کمک کند. همچنین انتخاب رنگ سبز نیز به دلیل حس آرامشی که به ما منتقل میکند میتواند انتخاب مناسبی باشد.
اتاق نشیمن
بهترین انتخاب برای اتاق نشیمن، رنگی است که حس آرامش را در شما به وجود آورد. در میان سایر رنگها، رنگ بنفش نیز گزینه مناسبی است. میتوانید ترکیبی از رنگ بنفش تیره و بنفش ملایم را با یکدیگر ادغام کنید تا هارمونی جالبی به وجود آورد. چرا که رنگ بنفش ملایم آرامشبخش و بنفش تیره محرک است.
اتاق پذیرایی
برای این قسمت از خانه رنگهایی مانند نارنجی یا قرمز را انتخاب کنید تا اشتهای شما را تحریک کند و احساس گرما، طراوت و تازگی در شما بالا برود.
اتاق خواب
انتخاب رنگ برای اتاق خواب با توجه به سلیقه فرد، میتواند رنگی باشد که انرژیبخش باشد یا رنگی که حس آرامش بیشتری منتقل کند. برای مثال رنگ آبی یا بنفش کمرنگ گزینه مناسبی برای افرادی است که به دسته رنگهای ملایم علاقه دارند.
نتیجهگیری: برای آنکه بتوانیم خانه خود را اصولی طراحی کنیم و رنگهای مناسب هر قسمت را درست انتخاب کنیم لازم است در تمام نکات انتخاب رنگ برای دکوراسیون خانه اطلاعات کافی را بهدست آوریم.
پیشنهاد مطالعه: «چند ایده کاربردی برای دکور دیوار تلویزیون»