هرآنچه که باید درباره خرید خانه وقفی بدانید

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
چنانچه زمینی از طرف اوقاف به شخصی اجاره داده شود و امکان ساخت و ساز نیز در آن وجود داشته باشد، در صورتی که مستاجر در زمین وقفی خانه بسازد مالک آن محسوب می‌شود و فقط موظف است که اجاره زمین را به اوقاف بپردازد.
اموال وقفی

هنگامی که موضوع اموال وقفی به میان می‌آید، اولین مطلبی که ذهن شنونده را در گیر می‌کند بحث عدم فروش ملک است. اما آنچه که در قانون وقف اهمیت بسیاری دارد آن است، اموالی که منفعت شخص دیگری در آن باشد را نمی‌توان وقف کرد. حال می‌خواهد این اموال ملک، زمین، ماشین و غیره باشد. با دلتامگ همراه باشید تا درباره نکات مهم قانون وقف در خرید خانه توضیحات کامل را شرح دهیم.

وقف به چه معناست؟

زمین و ساختمان بیشترین اموالی هستند که وقف می‌شوند. مالک معمولا اموال خود را برای امور خیریه، مذهبی و یا پزشکی وقف می‌کند. اموال که وقف می‌شوند به هیچ وجه قابلیت فروش ندارند. اما گاهی شرایطی به وجود می‌آید که میتوان اموال را به شخص دیگری انتقال داد. برای مثال در صورتی که ملک وقف شده خراب شود یا در معرض خرابی قرار گیرد به گونه‌ای که آبادانی آن مشکل باشد، اینگونه اموال وقفی را می‌توان به شخص دیگری واگذار کرد. اموال وقفی به دو دسته خاص و عام تقسیم می‌شوند.

اموال وقفی

وقف عام

همانگونه که از اسمش پیداست، وقف این دسته از اموال به گونه‌ای است که عموم مردم بتوانند از آن بهره‌مند شوند. به عنوان مثال وقف زمین برای ساخت مسحد یک وقف عام محسوب می‌شود.

وقف خاص

هنگامی که شخصی تصمیم دارد قبل از فوت دارایی خود را به شخص خاصی برای مثال یکی از بستگان یا مکان خاصی مانند یک روستا وقف کند.

مقاله مرتبط:

«بایدها و نبایدهای معاملات املاک وقفی»

اموال وقفی

نکات مهم در خصوص خرید خانه وقفی

افرادی که قصد خرید خانه وقفی را دارند، اما از نکات قانونی آن اطلاعی ندارند دچار مشکل می‌شوند. اما باید گفت خرید اینگونه‌ خانه‎‌‌ها منفعت نیز دارد برای مثال:

  • در بیشتر مواقع هنگام نقل و انتقال ملک، خریدار این ترس را دارد که شاید بعدها چند مالک برای ملک پیدا شود. از نکات مثبتی که خرید خانه وقفی دارد این است که در آینده کسی نمی‌تواند ادعا کند مالک زمین است. در نتیجه این نوع ملک به دلیل قیمت پایین گزینه مناسبی برای خرید به شمار می‌آید.
  • از نکات مهمی که هنگام خرید ملک وقفی باید به آن توجه داشت، شناخت صاحب اصلی زمین و مکانی که خانه به آن وقف شده است. چنانچه ملک وقف عام باشد باید مکان آن مشخص شود. اگر وقف خاتص باشد باید شخصی که خانه به آن وقف شده است مشخص شود. چرا که لازم است برای پرداخت اجاره یا خرید و فروش با متولیان سر و کار داشته باشید.
  • اجاره یا خرید اموال وقفی با معمولی چندان تفاوت ندارد. تنها تفاوت در اجاره اینگونه خانه‌ها آن است که مالک جدید طی یک قرارداد 5 ساله باید مبلغی را به عنوان اجاره به متولی پرداخت کند. هنگام خرید اموال وقفی نیز مالک جدید باید مبلغی را به شهرداری پرداخت کند.
  • هنگام خرید و فروش ملک استعلام از اداره ضروری است چرا که باید مشص شود مالک اصلی زمین چه کسی است. تا مطمئن شوند که ملک توقیف یا معارض نیست.
مطلب پیشنهادی:  فایل های نوساز و کلید نخورده کمیاب شد

نتیجه‌گیری: بر اساس قوانین جدید، در مواردی که حاکم شرع یا ولی‌فقیه طبق قانون اوقاف و بنا بر مصلحتی بالاتر، فروش مال موقوفه را لازم بداند، با علم ولی‌فقیه نیز امکان فروش وجود دارد.

پیشنهاد مطالعه:

«تفاوت سند ملکی و سند اوقافی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در یادداشت روز

همچنین بخوانید

آموزش تصویری پخت خورش ریواس به روش کُردی

ریواس یک گیاه خودرو بهاری است که علاوه بر طعم بسیار لذیذ سرشار از ویتامین است و می‌تواند ب…