قوانین مشاعات آپارتمان‌ها

0
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
مشاعات به بخش‌هایی از ساختمان گفته می‌شود که بطور مستقیم یا غیرمستقیم مورداستفاده تمام شرکاء و افرادی است که در ساختمان حضور دارند و نمی‌توان بطور انحصاری از آن استفاده کرد.
مشاعات ساختمان

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، مشاعات به بخش‌هایی از ساختمان گفته می‌شود که به طور مستقیم یا غیرمستقیم مورد استفاده تمام شرکاء و افرادی است که در ساختمان حضور دارند و نمی‌توان بطور انحصاری از آن استفاده کرد.

افزایش جمعیت شهرها و زندگی شهری موجب شده است روزبه‌روز جمعیت آپارتمان‌نشینی افزایش پیدا کند. عدم رعایت قوانین آپارتمان نشینی، طبیعتا مشکلات و اختلافاتی را بهمراه خواهد داشت. یکی از موضوعات مرتبط، قسمت مشاعات ساختمان است. در این مطلب به بررسی قوانین مشاعات آپارتمان‌ می‌پردازیم.

حق استفاده از مشاعات ساختمان

طبق قوانین مشاعات آپارتمان‌، قسمت‌های مشترک، مورد استفاده تمام ساکنان یک آپارتمان است. کسی نمی‌تواند به صورت انحصاری از مشاعات استفاده کند یا اینکه آن‌ها را مسدود و غیر قابل دسترسی برای دیگران کند.

برای مثال هیچ‌یک از ساکنان ساختمان نمی‌توانند به درب ورودی پشت‌بام قفل بزنند و مانع تردد در آن شوند. حتی مدیر ساختمان هم نمی‌تواند این کار انجام دهد. اگر همه مالکان با هم تصمیم بگیرند که تردد در برخی قسمت‌های مشترک مانند پشت‌بام جز در موارد ضروری ممنوع باشد، در این حالت مدیر می‌تواند به عنوان اجراکننده‌ تصمیمات مالکان، مانع تردد و رفت‌وآمد افراد در این قسمت‌ها شود.

مطلب پیشنهادی:  آیا فرزند در ازدواج موقت ارث می‌برد؟

مشاعات ساختمان

ولیکن این هم برای موارد غیرضروری است. برای مثال اگر رفت‌وآمد به پشت‌بام برای انجام اموری مانند تنظیم آنتن تلویزیون ضرورت داشته‌باشد، در این مواقع مدیر ساختمان نمی‌تواند بر خلاف قوانین مشاعات آپارتمان عمل کند و مانع رفت‌وآمد به پشت‌بام شود.

هزینه‌های مربوط به مشاعات ساختمان با چه کسی است؟

قوانین مشاعات آپارتمان ایجاب می‌کند در صورتی‌که تاسیسات مشترک ساختمان نیاز به هزینه داشته باشد، تمامی مالکان آپارتمان هزینه را بپردازند. هیچ‌کدام از آن‌ها نمی‌توانند به دلیل عدم‌ استفاده از این تاسیسات، از پرداخت هزینه خودداری کنند.

برای مثال اگر به دلیل کاهش فشار آب، اهالی ساختمان تصمیم به نصب پمپ آب بگیرند، همه مالکان باید در پرداخت هزینه، مشارکت کنند.

مالکان واحدهای طبقه همکف نمی‌توانند به بهانه اینکه مشکل فشار آب ندارند، از پرداخت هزینه نصب پمپ آب خودداری کنند. بنابراین پرداخت هزینه‌های مشترک، خواه مورد استفاده همه مالکان باشد و خواه برخی از آنان، بر تمامی مالکان الزامی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چرا دیه زنان نصف مردان است؟

دیه زنان و مردان از جمله موضوعاتی است که در قانون مجازات اسلامی بر اساس شرع اسلام به آن اش…